Binnenland

Vijfde en laatste verdachte mishandeling Oosterhout aangehouden

27-02-2013 14:09

Alle vijf verdachten van het uitgaansgeweld in Oosterhout zitten nu vast. Woensdag wist de politie de laatste verdachte te arresteren. De vijf verdachten komen allemaal uit Oosterhout in de leeftijden van 17, 17, 17, 17 en 18 jaar. Naar verwachting wordt het vijftal vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant zond maandagavond beelden uit van de ernstige mishandeling in het uitgaanscentrum van Oosterhout.

Laatste verdachte woensdag gearresteerd

Dinsdagmiddag  meldden de eerste drie verdachten zich in het politiebureau Oosterhout. Het drietal was in gezelschap van hun ouders en advocaten. Zij werden gearresteerd op verdenking bij betrokkenheid het uitgaansgeweld in Oosterhout. Dinsdagavond volgde de aanhouding van een vierde verdachte. Deze 17-jarige meldde zich ook in het politiebureau. Woensdagochtend kwam ook de vijfde verdachte in beeld. Ook deze verdachte (17) is door de politie gearresteerd.

Zware mishandeling

Op zaterdag 19 januari 2013 werd rond 02.45 uur een 25-jarige jongeman uit Oosterhout zwaar mishandeld in de Oosterhoutse Klappeijstraat. In eerste instantie raakte hij aan de praat met twee meisjes. Toen hij daarna weer verder liep in de richting van de Markt, ging het fout. Er kwamen jongens op hem af die hem een klap gaven. Vervolgens gingen meer mensen zich met de vechtpartij bemoeien. De jongeman werd van alle kanten geschopt en geslagen en vervolgens bewusteloos achtergelaten.