Humor

BREKEND: mannen rijden beter dan vrouwen

27-02-2013 14:19

Een vaak gehoord cliché: vrouw achter het stuur, bloed aan de muur. 48 procent van de mannen gelooft dat vrouwen minder goed kunnen autorijden dan mannen. Deze dappere minderheid heeft gelijk, zo blijkt vandaag uit onderzoek van Polis Direct. Clichés zijn dan ook clichés omdat ze kloppen.

Klik hier om deel te nemen aan dit hyperofficiële onderzoek. Wat kunnen we zeggen over de betrouwbaarheid, validiteit en ‘oké, dat klopt-gehalte’ van dit onderzoek?

‘De Rijstijltest is ontwikkeld door een bekende fabrikant met 20 jaar ervaring op het gebied van rijsimulators. Ook TU Delft is betrokken bij de ontwikkeling en de validatie van de Rijstijltest. Het is dus geen spelletje maar een serieuze doorontwikkeling van de simulator.’

Nog even wat moeilijke woorden om aan te tonen hoe erg Polis Direct gelijk heeft: parameters, registratie, verkeerssituaties, product van jarenlang ontwikkelingstraject, complexiteit en aluminiumfolie.

Polis Direct: want verschillen tussen mannen en vrouwen bestaan en doen er toe. Wij draaien ondertussen de volgende klassieker in onze man-cave