Media & TV

Nieuwsuur-verslaggever boos op Rode Kruis-actie voor Syrië

27-02-2013 10:59

Met update – De woensdagochtend-rant wordt u vandaag aangeboden door Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom. Hij ergert zich aan de Rode Kruis-actie Love is free. Vanaf donderdag 7 maart trekt het Rode Kruis het land in om voorbijgangers te fotograferen terwijl zij met hun handen een ‘hartjes-teken maken. “De Syriërs hebben er niets aan, maar wij voelen ons weer goed. Want we hebben toch wat gedaan en het kostte niks” aldus een ontketende Eikelboom.

Veel hartjes

Het Rode Kruis roept ‘alle Nederlanders’ op om een soortgelijke foto van zichzelf in te sturen en ‘hun Facebook coverfoto aan te passen in de LOVE ♥ IS ♥ FREE stijl’. Dit tot ongenoegen van Eikelboom.

De Nieuwsuur-verslaggever was onlangs in het Syrische Aleppo. Hij deed verslag nadat een raket was ingeslagen in een woonwijk. “Overal lijken, wat een drama filmen we hier,” meldde een ontstelde Eikelboom.

Update 11.22 – Het lijkt er op dat het Rode Kruis zelf ook niet zo gelukkig is met haar actie. Op de site staat nu dat het gaat om ‘verouderde informatie’. De organisatie roept nu op om te doneren voor Syrië. De actie gaat volgende week wel door.