Bladen

NOS haalt schouders op over GeenStijl ban

27-02-2013 08:31

Dit is het ochtendgebed van woensdag.

NOS reageert schouderophalend op GeenStijl ban

Het bleef nog nog lang rustig op de Journaal redactie. De ban van Facebook en van GeenStijl was geen gespreksonderwerp, zo bleek bij een niet erg representatieve kleine steekproef gisteravond ten burele. ´GeenStijl´, zei een dame die een draaiboek aan het kopiëren was, ‘daar kijk ik eigenlijk nooit op’, zei ze. ‘Mogen we er niet meer op? Okay‘, zei een ander. Een medewerker van Radio 1, die wel op GeenStijl kijkt, toonde zijn smartphone. ‘Dan pak je hem toch op 3G.’ Het weblog bande toegang van de gehele publieke omroep, nadat het Journaal eerder van Facebook werd gegooid omdat een paar medewerkers beroepshalve naar vieze filmpjes zaten te gluren. Onderzoek was nodig voor een item. Zeiden ze.

El Clasico komt uit een radiostudio met stadiongeluid

Radio 1 deed verslag van El Clasico. Ragnar Niemeijer keek in een hokje in Hilversum naar Sport 1 en vertelde de luisteraars wat hij zag. Toch, leek het alsof hij in Camp Nou zat. Hoe dát kan? De NOS prikt het livegeluid van de televisie door. Dat is een oude truc om de boel te verlevendigen. Zelfs het gejuich van Radio 1 Oranje enthousiasteling Jack van Gelder, die wel altijd in het stadion zit, wordt aangelengd met televisiegeluid om nog meer sfeer te crëeeren. RTL verbiedt overigens dat er geluid wordt ontvreemd. Toen de NOS eens update een wilde doen van de Formule 1 races, mocht de radio geen tv-geluid aftappen van de commerciële concurrent, die Formule 1 live uitzendt. Tegenwoordig startten de NOS-er een bandje met raceauto geluiden in.

‘Katja Schuurman is niet meer sexy’

Althans, dat beweert Wilmaaaaaaaaaaaaaaaaa Nanninga. Dat is natuurlijk niet waar, maar je moet wat om lezers te trekken op internet. Katja speelt slechts een kille dokter in een tv-serie, maar is verder  haar sensuele ikke gebleven. Feit en fictie lopen bij Privé wel vaker door elkaar.

Peter Jan Rens vraagt 19-jarige ten huwelijk

Nog meer feit en fictie. Peter Jan Rens zou een 19-jarig meisje in een café op de Canarische Eilanden ten huwelijk hebben gevraagd. Hij ontkent, maar Privé tikt het gewoon op.

Yahoo baas verbiedt thuiswerken

Marissa Mayer, de blonde techbabe van Yahoo, is al dat thuiswerken zat. Ze denkt dat de productiviteit hoger zal liggen en denkt dat er een Yahoo gevoel ontstaat als je naast een zuchtende collega zit. ‘Om het beste bedrijf te wereld te worden moeten we naast elkaar werken.’

Verbeek solliciteert bij FC Twente

Hoe solliciteer je bij FC Twente als je nog coach bent bij AZ? Je geeft een interviewtje aan Tubantia en zegt: ‘Ik heb tot mijn twintigste vlak naast het Diekman Stadion gewoond en ben al die jaren supporter geweest van FC Twente. Ik heb nog plakboeken met handtekeningen van spelers uit die tijd. Dus dan is het logisch dat die club me wat doet. Als ik er dan ooit een keer hoofdtrainer zou kunnen zijn, zou dat hartstikke mooi zijn.’

Charlize Theron redt een beveiliger

Deze zin had u nooit gelezen als Charlize Theron niet Charlize Theron was. Celebs die mensen helpen zijn een trend, aldus The Huffington Post.

Toch meer dan 3 % tekort

Eindelijk worden ze rationeel. De coalitie van VVD en PvdA gaat dit jaar niet extra bezuinigingen om te voldoen aan de Europese begrotingseis. Vooral voor de VVD is dit een principiële politieke stap. Voor de liberalen was de 3-procentseis van Brussel tot nu toe heilig.

Amerikaanse tv-journaliste maakt heerlijke blunder

Hoe noem je een presentator die aan de Olympisch kampioen op de 5 en 10 kilometer vraagt of hij wel eens heeft hardgelopen?

Leuke cartoon over Ikea-paardenvlees

Hein de Kort tekent actuele strips in Het Parool. Deze stond gisteren in de krant.

 

heindekort