Bladen

Italiaanse chaos scoort prima

28-02-2013 08:08

Dit is het ochtendnieuws volgens ThePostOnline

Hoe verkoop je CPB-ellende?

Jeroen Dijsselbloem is een handelaar in slecht economisch nieuws. Wie wil met hem de pijn delen? Hij loopt rondjes door het Kamergebouw en zoekt steun bij partijen, Vandaag komt het CPB met cijfers. Dit zijn de rapportcijfers waar we mee gaan rekenen, hoe zeer die cijfers ook omstreden zijn.

Italiaanse chaos scoort prima

Politiek bedrijven doen ze in Italië echt anders dan in CPB-verliefd Holland. In Nederland proberen we eerst de feiten te construeren en dan gaan we bepalen wat we gaan doen. In Italië zijn er geen feiten, maar slechts interpretaties, en die nonchalante aanpak pakt bijzonder goed uit. Ten opzichte van Nederland heeft Italië een lager begrotingstekort, minder particuliere schuld en met 9 biljoen aan particulier vermogen zijn de Latijnse vrienden rijker dan de Duitsers, constateert Volkskrant economieredacteur Peter de Waard droogjes. De PVV probeert soms nog  een beetje mal te doen met nachtelijke moties. Dan lachen we niet, maar worden we kwaad.

Seth gaat nooit meer Oscar presenteren

Seth MacFarlane gaat de Oscar show nooit meer presenteren. Hij heeft geen zin meer in gezeur. Snobs vonden hem oubollig, terwijl de zeurkousen hem controversieel noemden omdat hij over borsten zong. Ondanks dat Seth hoge kijkcijfers scoorde, wil Seth niet meer. ‘No way!’

Bob Woodward bedreigd na kletsverhaal

Of was het wél waar wat de grote Watergate onthuller schreef over Obama. De kwestie is deze: Obama was zelf geen voorstander van belastingverhogingen om het tekort te dichten. Dit was een idee van de Democratische Partij. Woodward suggereert dat president aan de partijleiband loopt, wat hij zelf ontkent. Het is een scoopje, maar laten we eerlijk zijn, heel groot is het allemaal niet. En die bedreiging – een emailtje op poten – valt ook wel mee toch?

JSF generaal klaagt over hebberige fabrikanten

De Amerikaanse generaal die leiding geeft aan de ontwikkeling van de JSF heeft felle kritiek geuit op de fabrikanten van het belachelijk dure gevechtsvliegtuig. ‘Lockheed Martin en Pratt & Whitney willen elke stuiver uit de Amerikaanse regering persen, maar ontberen lange termijnvisie ‘, klaagde generaal Christopher Bogdan. Misschien was het beter geweest om helemaal niks te bestellen, maar pas defensiespeeltjes te kopen als je ze echt nodig hebt. Dan koop je ze voor bijna niks van de plank. Het JSF-project  is de meest ranzige vorm van aannemerij: meer vragen als je halverwege bent.

Als u niet van Jennifer Lawrence houdt

dan bent u een robot, constateert Buzzfeed. En in deze video wordt duidelijk waarom we allemaal van de Oscarwinnares moeten houden.

Kim Kardashian showt een nieuwe tas

En die PResenteert ze op haar twitter.

Zeeuwen wil aanpassingen in geboorteacte.

Zeeland, land van Blof en De Watersnoodramp, land van trotse mensen. Land van dorpelingen die geen zin hebben om ´Goes´ in hun paspoort te hebben staan als ze in een Dishoek in Walcheren wonen. Dat moet dus worden aangepast. Dat je toevalligin het ziekenhuis in Goes wordt geboren, zegt niet dat er iets mee hebt. Zeeland komt in opstand.

Carmen Electra gaat weer in Baywatch bikini

Ander zeenieuws. 15 jaar geleden schokte Carmen Electra – die naam alleen al – de wereld door zich in een rode Baywatch-bikini te hijsen. Iconisch materiaal.  Ze is nu 40 en ze gaat het weer doen. Opmerkelijk genoeg voelt ze zich nu veel beter dan toen in haar rode zwempak.

Seks op het werk

Slechts een op de tien mensen heeft wel eens seks gehad op kantoor.