Muziekmoment

04-03-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet ThePostOnline de beste releases op een rijtje. Dit keer: Suuns, Claw Boys Claw en Stereophonics

Suuns – Images du Futur

Suuns-Images-du-Futur-Secretly-Canadian
Genre: rock/elektronica
De Canadese band Suuns stond de afgelopen twee jaar op het Nederlandse festival Le Guess Who. Het debuutalbum dat ze uitbrengen is briljant. Te omschrijven als een mix van noise en disco. Op Images du Futur zijn droge beats met effecten die zo uit een lekkere technoset vandaan kunnen komen te horen. De noisy gitaar en zwevende zang maken de plaat tot een fantastisch rockend experiment.

Claw Boys Claw – Hammer

0002144220_500
Genre: rock
Het tweede studioalbum na de comeback van Claw Boys Claw is sterk. Vrolijk, stoer en overtuigend, zijn de woorden die het beste bij Hammer lijken te passen. Claw Boys Claw neemt je mee naar de rock ’n roll, af en toe wat blues en het geniale nummer Hammer zou rechtstreeks uit een film van Quentin Tarantino kunnen komen. Het het beste album sinds tijden van Nederlandse bodem.

Stereophonics – Graffiti on the Train

184454_10151119672370876_415802538_n
Genre: pop/rock
Vertrouwd klinkt daar weer de schurende rauwe stem van Stereophnics-zanger Kelly Jones. Graffiti on the Train is dramatisch, dan weer rockend, maar altijd die snerpende gitaar en rauwe zang. De strijkers die op dit album voor het eerst door de Stereophonics (af en toe) worden gebruikt zijn, maken de plaat een beetje melancholisch, een leuke toevoeging. Graffiti on the Train sleurt je de week door.

Ook leuk

Jimi Hendrix – People, Hell and Angels (rock)
Palma Violets – 180 (rock)
Gary Clark Jr. – Blak and Blu (blues/rock)
Nosaj Thing – Home (techno)

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zet elke week de beste releases voor je op een rij.