Weekend Wrap-Up: Week 9

04-03-2013 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze week weer eens Marianne Vos en atletiekgoud.

Multitalent

Ik heb het op deze plek al vaak gezegd en het is weer waar gebleken. Marianne Vos kan alles op een fiets. Meervoudig Olympisch en Wereldkampioen op de weg, baan en in het veld. Na al die successen bleef de honger. En met nog drieënhalf jaar tot de volgende Olympische Spelen is er genoeg tijd om te experimenteren.

Dus stapte de kampioene op de mountainbike. Dit weekend was haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Een wedstrijd van drie dagen op Cyprus. Het begon al meteen goed. Marianne Vos werd tweede in de tijdrit. Prima debuut zou je zeggen. Maar onze veelvraat had niet genoeg. De tweede en de derde rit werden gewonnen en zo pakte Vos dus ook de eindzege. Een mooi begin van een nieuwe aftakking van haar wielercarrière. En een extra reden om haar te zien als de beste wielrenster aller tijden. (En hopen dat het dopingspook weg blijft)

Veelzijdige Sintnicolaas

Atletiek is een van de meest internationale sporten die er is. Ook met relatief weinig middelen kan je er voor trainen. Daardoor is het extra knap als een Nederlander er een medaille in haalt. Dit weekend was het zo ver. Eelco Sintnicolaas pakte goud in Goteborg.

Nu zijn er een paar feiten om het af te zwakken. Het was een EK, dus niet iedereen kon meedoen. En het was indoor, wat eigenlijk niemand serieus neemt. In Sintnicolaas geval wordt zijn onderdeel zelfs iets makkelijker. Eelco is meerkamper namelijk. Zijn dat outdoor nog tien onderdelen, in de zaal worden dat er zeven. Maar nog steeds hartstikke knap natuurlijk. Sintnicolaas versloeg alle andere Europeanen en die gaven het echt niet kado.

Verder nog flink wat ereplaatsen bij het schaatsen, maar deze wereldbekers tellen nog niet echt, dus niet al te veel aandacht. Bij de wereldbekerfinale en de WK afstanden gaat het er echt om.