Bladen

Sacha de Boer vertrekt bij NOS Journaal

05-03-2013 13:17

Sacha de Boer stopt met haar werk als nieuwslezer bij het NOS Journaal. Ze vertrekt na 17 jaar bij de NOS omdat ze zich wil gaan richten op andere dingen. Op 3 mei zal zij voor het laatst het Journaal presenteren. Dat heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt.

De diepte in

“Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s”, vertelt Sacha. “Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt.” Zij wil zich nu op een andere vorm van journalistiek gaan concentreren. “Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan ‘slow journalism’. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan.”

Sacha was naast haar werk bij de NOS ook fotograaf. Daar wil ze nu meer mee gaan doen. “Als journaalpresentator ben je generalist. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera. De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

Het resultaat van Sacha en haar camera vindt u op de website sachadeboer.nl.

‘Koninklijke manier’

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff reageert geschrokken: “Een van ons bekendste presentatoren gaat weg. Dat is nogal wat, maar het is haar natuurlijk zeer gegund!” Ook algemeen directeur Jan de Jong begrijpt de keuze van zijn presentatrice: “Sacha verlaat de NOS op een koninklijke manier; zij kiest zelf voor iets heel anders. Dat geeft precies haar kracht weer. Sterk, onafhankelijk en ondernemend.”