Bladen

Verbied satire met nieuws!

05-03-2013 08:10

Het dinsdagochtendgebed van ThePostOnline.

Prostituees zoeken werk op de Wallen

Het bleef nog lang rustig op de Wallen. De crisis hapt om zich heen in de Rosse Buurt in Amsterdam. Sommige dames werken van 10 uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends zonder een klant te hebben ontvangen. Andere dames willen vertrekken als Van der Laan de hoerenlooptijden inperkt. ‘Dat vind ik wel jammer. Amsterdam is de beste plek van Europa’, zeggen twee Russische dames in Het Parool.

Twee Argentijnen in race voor paus

Het zijn zonen van Italiaanse voorouders. Ze zijn conservatief, maar staan bekend om hun warme persoonlijkheden. Jorge Mario Bergoglio en Leonardo Sandri zijn twee Argentijnse kardinalen en zouden in de race zijn om paus te worden. Insiders tippen het duo om twee redenen. Een: met de aanstelling van de Argentijnen wordt er eindelijk weer eens gekozen voor de Italiaanse traditie en twee, wordt er een keuze gemaakt voor een kandidaat uit voor een niet-Europeaan.

Verdachte geldstromen bij Spyker

Victor Muller, oud baas van Spyker, heeft zich moeten verantwoorden voor enkele geldstromen die hij heeft laten lopen via Cyprus. De Litouwse bank Snoras vreest dat hij mee heeft gewerkt aan illegale afroompraktijken van de omstreden zakenpartner Antonov.

Rihanna draagt dubbele spijkerbroek

We hebben het gezien, Rihanna. Je hebt twee spijkerbroeken aan. Twee spijkerbroeken! Op het lanceringsfeestje van je nieuwe kledinglijn.

Fashionfittie Anne Hathaway bijgelegd

De fashionoorlog tussen Oscar-winnares Anne Hathaway en collega-actrice Amanda Seyfried is voorbij. Boze roddelsites beweerden dat Anne vlak voor de Oscars van jurk wisselde omdat Seyfried een jurk aanhad die op haar rode-loper gordijntje leek. Hathaway is nu het nieuwe geliefde haatobject in Hollywood.

Verwarde vrouw dreigt McDonalds met Antrax

Het gebeurde in Winterswijk. Niemand raakte gewond. Omroep Gelderland was erbij. Gelukkig.

Nieuw! New Yorkse hippe meisjesband!

Je bent model, verlangt terug naar je jeugd, samen met een paar vriendinnen. De Halina Reijns, Anna Drijvers en Carice van Houtens van Amerika hebben een bandje en het klinkt een beetje als dit.

Lompe ING baas vindt zichzelf weer okay.

Nick Jue is de barse ING-baas die zijn ontslagen personeel beledigde door te zeggen dat zij lekker met hun ‘dikke kont op de bank Goede Tijden Slechte Tijden’ konden kijken, terwijl hij -God’s gift to mankind- nog aan het werk was. Jue heeft slecht geslapen van die opmerking, maar nu is alles goed. Jue gaf gepikeerde medewerkers koffie en broodjes en nu heeft hij naar eigen zeggen met iedereen ‘een goede band’.

Eva en Freek op liefdesvakantie.

De meligste grap van vanochtend, gemaakt aan een niet nader te benoemen keukentafel. Ja, Freek gaat ook schelpjes zoeken op vakantie.

Humorsite Onion biedt excuus aan voor grapje

Dat is het tragische aan humor. Je mag mensen belachelijk maken, totdat mensen er niet meer om kunnen lachen. The Onion neemt niks serieus en produceert satire met de actualiteit. Een trucje vaak, waarbij overdrijving en omkering ons aan ‘t lachen moeten maken. Bij de Oscars noemde The Onion de negenjarige actrice Quvenzhané Wallis, best een stom kind trouwens, een ‘cunt’. Een kxxwijf in plat Nederlands. Ja, dat was dus iets te satirisch, want waarschijnlijk domweg waar. Of nee, toch weer niet, de tekst was beledigend en niet grappig. Anyway, The Onion stuurde daarna een bericht vol satirische zelfspot, waarna weer iedereen zich opwond dat The Onion niet daadwerkelijk excuses had gemaakt. Het wordt tijd om die grappig bedoelde flauwekul eens te verbieden. (SATIRE! Hahaha!).