Het grote tostirecepten topic deel II

06-03-2013 13:00

De tosti wordt vaak ten onrechte afgeschreven als goedkoop studentenvoer. Daar is niets van waar, met een beetje fantasie is de tosti een ware delicatesse. High brow voedsel dat je zelfs je gasten van adel kunt voorschotelen. ThePostOnline verzamelde nog meer van het beste van het beste in de culinaire tostiwereld. Tostirecepten deel I vind je hier.

Kaas met chorizo

Simpel doch goddelijk. Ga voor de jonge kaas als je zin hebt in een smeuiige tosti, probeer oud voor extra pit. Saus: curry. Als je nu toch al met pit bezig bent.

Variatitip: Tomaatje ertussen voor een frisse smaak.

Kaas en knakworst

Iedereen is gek op knakworst. En, leuk, je hebt ook vegetarische knakworst en ook dat werkt prima. Jonge kaas om er lekker overheen te laten smelten en opeten met ketchup. Of joppiesaus.

Variatietip: vervang de kaas door Atjar Tampoer

Spinazie, mozzarella en champignons

Ook nog wel enigszins gezond, want van spinazie word je sterk enzo. En champignons en mozzarella zijn ook prima. Beetje peper om ‘m op te fleuren en opeten met yoghurtmayonaise. Spinazie wel even wokken van tevoren.

Variatitip: bak de champignons van tevoren.

Pindakaas en banaan

Uw auteur heeft een notenallergie dus kan niet uit ervaring stellen dat het daadwerkelijk goddelijk is. Maar omdat deze combinatie zo vaak voorbij kwam, vertrouwen we de tippers maar gewoon op hun woord. Ervaringen kunnen uiteraard in de reacties worden gedeeld.

Variatietipp: intuitief? Een piepkleinbeetje gember.

Brie, spek en ui

Of zelfs met gebakken spek. Ook heerlijk. Aanrader is rode ui, maar als je echt van scherp houdt, kun je prima voor de gewone ui gaan. Saus? Niks. Oké, chilisaus.

Variatietip: bosui in plaats van rode of gewone ui.

Zalm met pesto

Simpel. Wel boter aan de binnenkant doen. Het liefst gezouten roomboter. Gewoon omdat het kan en culinair verantwoord is. Gezondheidtechnisch dan weer niet, maar de zalm compenseert.

Variatietip: gooi er wat pijnboompitjes en verse basilicum bij.

Brie met honing

Klein beetje boter is gewenst, maar niet verplicht. Wel lekker voor extra smeuiigheid. Verder lekker krokant laten worden. En opeten met frisse yogonaise.

Variatietip: walnoten. Of tomaat. Of komkommer. Of alledrie.

Kaas, appel en kaneel

Een soort kindertosti meets grote mensen eten. Voor extra grote mensengevoel gaan voor flink pittige, oude kaas. Geen saus. Echt niet doen gewoon.

Variatitip: beetje spek erbij. Net als bij een hamkaasappelpannenkoek.

Pesto, salami en kaas

Wederom, jong voor smeuiig, oud voor pittig. Lekker met curry.

Variatietip: pijnboompitjes. Alweer, ja.

Olijf, witte kaas en komkommer

Zwarte olijven, welteverstaan. Lekkerder in combinatie met de witte kaas en de komkommer. Een klein beetje knoflook is altijd welkom, maar zorg wel dat die ieniemienieklein gesneden is. Anders smaakt het alleen maar naar knoflook. Saus? Iets met balsamico. Of whiskysaus.

Variatietip: rucola voor een extra bite.

Meer recepten of variaties? Ze zijn welkom in de comments. Er komt sowieso een deel III.