Bladen

Hoofdredacteur ‘poepte in broek’ voor Holleeder

06-03-2013 14:28

Vandaag verschijnt de laatste column van Willem Holleeder in Nieuwe Revu. De topcrimineel mocht een half jaar proberen de oplage van het blad op te krikken, maar dat is niet echt gelukt. Wel heeft hij de hartslag van de hoofdredacteur doen stijgen. Erik Noomen heeft één keer ‘in zijn broek gepoept van angst’, vertelt hij vandaag in de Volkskrant.

Dun door de broek

Holleeder had een nummer gemaakt met Lange Frans en hij belde met Noomen dat het nummer ook voor Nieuwe Revu was opgenomen. Hij vroeg de hoofdredacteur naar het marketingbudget voor de opname van een clip voor het liedje. Noomen antwoordde: “Grappig dat je dat vraagt, maar mijn hele marketingbudget is al aan jou opgegaan. Hier heb ik dus geen geld meer voor”.

De Neus sloeg daarna in één keer helemaal om. Het bleef even stil waarop Holleeder zei: “Dan zou ik maar eens kijken waar je wel geld vandaan kan halen, jongen”. Volgens Noomen liep het hem dun door de broek.

Een dag later bleek dat hij zich voor niets druk had lopen maken. Toen Noomen zei dat er écht geen marketingbudget was, antwoordde Holleeder: “Nou, dat is toch prima jongen”. Volgens de hoofdredacteur is dat ook typisch Holleeder. “Hij laat nooit merken dat iets anders gaat dan hij wil.”

Theatraal

De columns van Holleeder kostten in totaal 52.000 euro en leverden niet de gehoopte oplagestijging op. Toch werd de bespreking van de laatste column bijna een emotioneel afscheid. “Toen spreidde hij wel enigszins theatraal zijn armen en zei: ‘O Erik, dit was de laatste keer.’ Toen hebben we even op elkaars schouders geleund en gezegd: ‘Het was een mooie tijd.’