Business

Excessief flamboyante Alexander de Carvalho in Heineken

07-03-2013 17:20

Alexander de Carvalho is benoemd als commissaris bij de holding Heineken. Volgens zijn vader Michel de Carvalho is dat vooral bedoeld om de betrokkenheid van de familie te onderstrepen bij het familiebedrijf Heineken.

Alexander de Carvalho stond op de Harvard University bekend als een excessief flamboyante jongen. Zo schrijft Quote. Verder werd hij een van de ‘brightest stars’ genoemd. Alexander zat in de zeer exclusieve Porcellian Club van de Harvard University.

Blankfein

Miljardairszoon Alexander maakte op Harvard vriendjes met de zoon van Llyod Blankfein, de omstreden topman van Goldman Sachs.

De hoop bestaat dat Alexander als aandeelhouder van de bierbrouwer wat opener is over het familiebedrijf dan zijn moeder Charlene de Carvalho-Heineken, de enige dochter van Freddy Heineken.

Private equity

Alexander de Carvalho werkt bij Bank Gutmann in Oostenrijk op de afdeling Alternatieve Investeringen. Sinds 2011 is hij verbonden aan Lion Capital, een private equity firm. Alexander heeft zowel de Nederlandse als de Engelse nationaliteit en woont in Londen.

De Carvalho houdt wel van elite. Hij is verloofd met een telg uit een van de oudste Europese vorstenhuizen, de Oostenrijkse gravin Stephanie von und zu Eltz genannt Faust von Stromberg. Benieuwd wanneer we wat gaan zien van zijn excessief flamboyante gedrag.