Recepten waar je nooit op kwam

07-03-2013 17:00

Klaar met de pasta pesto/spinazi/kant en klare tomatensaus, de afbakpizza’s en bezorgvoedsel? Geen paniek. ThePostOnline test recepten die niet al te moeilijk zijn, maar waar je wegens een beetje vreemd niet zo ineens opkwam. Deze week: Mediterrane worteltjes.

Worteltjes zijn vrij saaie groenten. Het enige leuke aan de wortel is, is dat ‘ie oranje is. Maar met een beetje extra units erbij is de wortel een leuke groente.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

– Wortels! Een zak.
– Een pakje pomodoro
– Citroensap, een klein scheutje
– Twee tenen knoflook
– Een theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt)
– Peper en zout
– Olijfolie

Hoe dan?

Snij de worteltjes in stukjes van ongeveer een centimeter. Als je hebt gekozen voor winterpenen: iets kleiner. Kook de worteltjes, een minuutje of vier.

Schenk ondertussen wat olijfolie in een pan en laat het goed heet worden. Snijd de knoflook klein en gooi die bij de olijfolie. Schenk ongeveer 1/3 van de pomodoro bij de knoflook, voeg een snufje zout, wat peper en de theelepel sambal toe.

Giet de worteltjes af, spoel ze af met koud water en gooi ze bij het mengel dat je zojuist gemaakt hebt. Zo’n 8 minuutjes laten sudderen in de marinade, op middelhoog vuur. Vergeet niet af en toe roeren.

Lekker met

Een (paarden/peper)biefstukje en aardappelkroketjes. De kroketjes uit de oven, als je toch al gezond bezig bent.

Inspiratie opgedaan via EvaVZW.be.

Foto: ANP