Leven

Groot en kleurig

07-03-2013 13:00

Het is elk seizoen leuk om te zien dat de modeaccessoires ook veranderen door de mode. Dit seizoen staat kleur volop centraal. Zijn er nog nieuwe trends trends in accessoires?

Dit seizoen zien we zien we veel pasteltinten, maar ook felle rood of roze tinten. Wat bijna niet meer te vinden is, is de kleur kobalt. Maar niet getreurd, Vogue heeft kobalt alweer gesignaleerd voor het najaar. Het leuke van het combineren van de accessoires bij de kleding dit seizoen, is dat het niet per se hoeft te matchen.

Grof en opvallend

De kettingen, armbanden en oorbellen zijn zowel zilver als goud, en vooral heel groot en grof en opvallend. Kettingen zijn vooral heel breed en hangen kort om de hals. Brede armbanden met brede metalen banden (degene waarbij sommigen niet om je pols passen omdat er maar een maat is) zijn helemaal terug.

Smalle riemen

De smalle riemen die we vorig jaar zagen, zien we dit voorjaar ook weer. Vernieuwend zijn de metalen details, en modellerende riemen zoals de Peplumriem van Pieces.

Geen glans

De glanzende stoffen bij shawls die van 100 % polyester zijn, zijn helemaal uit. Dit voorjaar zien we veel natuurlijke stoffen zoals katoen, viscose, linnen en zijden. Allemaal in zachte kleurtjes, soms met studs of bedrukt met gouden en zilveren details. De shawls hebben prints en er moet niet geschroomd worden om prints van shawls met prints van kleding lekker te combineren!