Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

07-03-2013 15:00

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 7 maart

Utrecht
De aller- aller- allerlaatste editie van Kranck vanavond. Maar, gelukkig de laatste editie in Dock154. Het technofeestje gaat vanaf 14 maart door in Club Lux. Maar vanavond dus nog even een technodansje wagen in Utrecht.

Arnhem
Jazzjamsessie. Geweldig. Jules Deelder en Bas van Lier met de Deeldeliers spelen in Luxor. Deze grote namen in de jazz komen bijeen mag je niet missen. De hele line up vind je hier.

Amsterdam
Lebowskiavondje in Pakhuis de Zwyger. Schrijver en journalist Saul van Stapele en Gikkels zijn Pow & Witte Mang en staan tijdens een keiharde avond met muziek, debat, voordrachten en interviews stil bij het 25-jarige jubileum van de N.W.A.-klassieker Straight Outta Compton uit 1988. Info en aanmelden hier.

Vrijdag 8 maart

Den Bosch
Sir Yes Sir, leuk bandje van Tijs Delbeke uit Antwerpen. Schijnt dat Sir Yes Sir echt een bandje is die je moet zien, of eigenlijk horen. Debuutalbum is net uit, en je kunt ze beluisteren in W2.

Amersfoort
Inmiddels zijn de bandleden van Bettie Serveert alweer tien jaar bezig. En er is ook net weer een nieuw album uit. In Podium De Kelder te Amersfoort kun je ze zien. Supportact: Awkward I. Cool. Meer info uiteraard hier.

Utrecht
Dagschotel. Was vorige keer in Nijmegen, nu in Utrecht. Veel verschillende soorten muziek, dus voor ieder wat wils. Tivoli is altijd fijn om te dansen, dus check hier alle info.

Zaterdag 9 maart

Amsterdam
Gek op chocola? Wij ook. In het Scheepvaartmuseum is dit weekend Chocoa, een chocoladefestival. Chocoladeliefhebbers van alle leeftijden zijn welkom om meer te ontdekken over de herkomst, productie en smaak van chocolade. Meer info!

Rotterdam
Waterlanders, dat is het thema van de Rotterdamse Museumnacht. Zaterdag kun je allemaal musea in Rotterdam bezoeken via verschillende routes. Meer info vind je op de website.

Groningen
Punkrock in Groningen! In Vera kun je dit weekend los op scheurende gitaren alsof het weer 1980 is. The Real Danger en Volchok zullen daarvoor zorgen. Die laatste is een nieuw bandje uit Groningen. Kaartjes koop je hier.

Zondag 10 maart

Breda
Singer-songwritermiddag in Mezz! Lekker rond een uurtje of vier in Breda luisteren naar Hartog. Inmiddels is zijn derde cd uit en naar het schijnt grijpt het je zeker. Wij zijn benieuwd. Meer info hier.

Utrecht
Grootste saxofoonheld van het moment. Benjamin Herman speelt met zijn trio in de Ekko te Utrecht. Met de enorme CV van Benjamin moet je zorgen dat je om 15.00 bij de Ekko bent. Alle info vind je hier.