Business

Duitse glamourbaas komt naar Nederland

08-03-2013 13:38

Rene Obermann, de nieuwe Duitse CEO van Ziggo komt in Nederland wonen. De Duitse glamourbaas wordt per 1 januari de nieuwe baas van het Nederlandse kabelbedrijf.

De Duitser levert aardig in op zijn salaris. Bij Deutsche Telekom verdiende de Duitser afgelopen jaar een aardig salaris. Om precies te zijn kon Obermann 3.777.952 euro op zijn rekening bijschrijven.

Onderbetaald

De Duitser zal bij Ziggo ook zeker niet worden onderbetaald maar lijkt wel een beetje in te moeten leveren. Als de Duitser drie jaar bij de kabelmaatschappij blijft werken kan hij rekenen op een compensatie van 2,5 miljoen. Ook niet gek.

De salariëring is vooral geregeld via bonussen. Zijn jaarsalaris van 750.000 kan worden verhoogd met een korte termijn bonus van 150 procent van het jaarsalaris en een lange termijn bonus van 230 procent. Op het moment dat minister Dijsselbloem zijn wet over bonussen gaat invoeren heeft Obermann dus een probleem. Een bonus is dan maximaal 20 procent van het jaarsalaris.

TV-ster

Woordvoerder Martijn Jonker van Ziggo weet nog niet waar Obermann gaat wonen ‘maar dat hij naar Nederland komt, staat vast’, zegt hij tegen ThePostOnline. Nederland is hiermee glamourstel rijker. Obermann neemt zijn eigen Sacha de Boer mee naar Nederland.

De nieuwe CEO van Ziggo is getrouwd met de Duitse TV-ster Maybrit Illner. Zijn echtgenote is in Duitsland bekend als journaal- en talkshow presentatrice van de Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF).

Kleiner

De Duitser stapt over naar een kleiner bedrijf in een kleiner land met kleiner salaris. Opmerkelijk. Obermann zegt daarover, “Het is mijn wens om als ondernemer dichter bij de operatie te staan en betrokken te zijn bij de fascinerende en snel veranderende diensten en producten in de wereld van media en entertainment.”

Deutsche Telekom werd kennelijk te groot voor de Duitser. Nederland is een business-zwaargewicht en een glamourstel rijker.