Politiek

PVV roept moslims op ‘te leren klokkijken’

08-03-2013 23:31

De Centrum Moskee in Deventer is de eerste moskee in Nederland die elke dag gaat oproepen tot gebed. Niet geheel onverwacht verzet de PVV zich tegen deze beslissing van de gemeente. Kamervragen dus voor minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA). “Denkt u ook niet dat de oproep tot het islamitische gebed totaal overbodig is gezien het feit dat we in Nederland gewoon klokken hebben hangen en verondersteld mag worden dat ook moslims kunnen klokkijken?”

Oproep tot gebed

De bezoekers van de Deventer moskee hadden de wens geuit om dagelijks via de speakers opgeroepen te worden tot gebed. De gemeente peilde daarop de omwonenden of ze de drie minuten geluidsoverlast tussen 12.00 en 14.00 uur wilden gedogen. Een ruime meerderheid maakte geen bezwaar.

Islamisering van Nederland?

De PVV wil nu van Plasterk weten in hoeverre  ‘het dagelijks laten klinken van de imperialistische moskee-oproep tekenend is voor de islamisering van ons land?’ Nu ja, dat laatste is vragen naar de bekende weg. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) liet de partij vorige week al weten dat er geen sprake is van islamisering van Nederland.

Enfin, wat denkt u?