Politiek

Van Miltenburg stuurt brief aan Schulz

08-03-2013 14:08

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft een brief aan de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz gestuurd waarin zij hem vraagt af te zien van een geheime stemming over de Europese meerjaren-begroting. Schulz waarschuwde de lidstaten vorige maand dat hij niet wil dat EP-leden onder druk worden gezet door hun nationale regeringen om voor of tegen het begrotingsvoorstel te stemmen.

Schulz is boos

De meerjarenbegroting van een kleine 1000 miljard euro is in Schultz’ ogen slecht voor de Europese Unie. Volgens Schulz is het parlement niet tegen een lagere meerjarenbegroting: “Maar we kunnen niet akkoord gaan met een groeiend begrotingstekort. Er is nu al een tekort van 16 miljard euro.”

Omtzigt (CDA) wil meer transparantie

De brief van Van Miltenburg was een wens van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.  “Een parlement dat een geheime stemming houdt over een begroting snapt haar eigen taak totaal niet”, zegt hij tegen ThePostOnline. “Waarom zou je nog gaan stemmen bij de Europese Verkiezingen? Je weet dan toch niet welke acties welke parlementariërs genomen hebben of gaan nemen.”

De brief van Van Miltenburg leest u hieronder.

Van Miltenburg