Media & TV

Charlie misschien wel een goede serie

11-03-2013 18:00

Halina Reijn speelt Charlie, in de gelijknamige serie die vanavond in première gaat bij de VPRO op Nederland 3. Halina speelt de rol van de verpleegster met een enigszins verstoord moreel kompas. Denk aan pillen, drugs en shoquerende, onethische beslissingen. Charlie bedoelt het echter allemaal wel heel goed en heeft volgens Halina een “groot moreel besef”. Een interessante combinatie.

Charlie heeft een fikse dosis humor en is niet op haar mondje gevallen. Het is haar overlevingsmechanisme, net zoals de kalmerende middelen uit de apotheek van het ziekenhuis dat zijn. In die apotheek werkt ook nog eens een apotheker waar Charlie een langlopende een zeer geheime affaire mee heeft. Lastig, want ze heeft ook gewoon een man een twee kinderen.

Benja, O Benja
Naast Halina speelt ook Benja Bruijning (De Utrechtse Spelen, en ‘die hele mooie man uit Alles is Familie’) in de serie. Benja zei onlangs in een interview met Spits: “In mijn hoofd ben ik niet knap. Maar schrijf dat maar niet op.” Pluspunten voor Benja.

De cast
De cast bestaat naast Halina en Benja, uit Katja Schuurman, Nasrdin Dchar, Joke Emmers, Ali Ben Horsting, Tibor Lukács, Ellis van den Brink en Rick-Paul van Mulligen. Flinke namen, dus. Dat mag ook wel: Charlie is een zogenaamde remake van de Amerikaanse serie Nurse Jackie.

Geen camcorder
De trailer voor de serie was enigszins verontrustend, maar de beelden waren mooi en Halina was bij vlagen best grappig. Benja kwam erin voor, en het geheel deed aardig professioneel en helemaal niet camcorder-achtig aan. Iets waar weinig Nederlandse series in slagen.

De aflevering wordt om 21.25 uitgezonden op Nederland 3.