Ritmisch slaan op een beker

11-03-2013 16:00

Mocht je de afgelopen maanden een paar uur de tijd hebben gehad voor een slechte film, en ben je dan ook nog eens iemand die slechte films (stiekem) best kan waarderen, dan heb je waarschijnlijk “Pitch Perfect” gezien. In deze Grease-achtige musikale romantische comedie zingen Anna Kendrick (Up in the Air, Twilight, What to expect when you’re expecting), Rebel Wilson (Bridesmaids, The Wedge) en enkele andere gouden keeltjes er lustig op los. Pitch Perfect vertelt het verhaal van Beca die zich als moody, slightly emo(Pitch Perfect is zó Amerikaans dat het misstaat om deze termen te vertalen) eerstejaars studente aansluit bij iets wat wij in Nederland niet kennen: de acapella groep. Zoals de term al doet vermoeden zijn dit nu eens geen cheerleaders, jocks of nerds maar ‘gewoon’ studenten, die samen zingen.


Het plot
Beca doet auditie voor de acapella groep “The bella’s”, en zoals het een rebelse hoofdpersoon betaamt was ze totáál niet goed voorbereid. Daarom improviseerde ze, en bedacht ze even een beatje met bijbehorend liedje: de “cup song”.

Youtube talent
Dat kunnen wij ook, dachten meisjes (jongens dachten dit minder vaak) overal. Daarom zijn ritmische talenten van over de hele wereld sinds enkele maanden in grote getalen op Youtube te aanschouwen, zingend en bonkend op hun ‘cup’. Mocht je hier nu zó entousiast van worden dat je dit ook wilt kunnen: het is mogelijk! Met deze, deze of deze tutorial leer je het zo (afhankelijk van de grootte van je al dan niet onwikkelde muzikale hersenhelft).

Cup Song Anna Kendrick – de originele cupster – bij David Letterman

Cup Song Youtube

Cup Song Youtube

Cup Song duo