Bladen

Heerenveen sleept Johan Derksen voor de rechter

11-03-2013 16:53

Johan Derksen en zijn weekblad Voetbal International worden voor de rechter gesleept door voorzitter Robert Veenstra van SC Heerenveen. Veenstra eist op straffe van een dwangsom van een half miljoen euro dat Derksen beweringen over gesjoemel met cijfers bij Heerenveen terugneemt. Dat meldt De Telegraaf.

Boekhoudkundige trucjes

In het weekblad stonden de afgelopen weken verhalen dat de de Heerenveen-voorzitter boekhoudkundige trucjes zou hebben uitgehaald om de financiƫle problemen van de club af te schuiven op zijn voorganger. Ook zou Veenstra ten onrechte hebben beweerd dat de club bij zijn aantreden op het randje van een faillissement bungelde. Derksen bracht dit nieuws ook tijdens de uitzendingen van Voetbal International op RTL7. Presentator Wilfred Genee, die met Veenstra zelf gesproken had, wierp vorige week al op dat Veenstra zijn lezing zou kunnen bewijzen.

Volgens Veenstra heeft Derksen onwaarheden, afkomstig van voormalig Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde, als feiten gepresenteerd. Dit is volgens hem schadelijk voor de club en voor zijn positie als voorzitter, Hij eist daarom in een kort geding een rectificatie van de voetbalanalist, met een dwangsom van 500.000 euro. Het kort geding dient aanstaande vrijdag.