Politiek

Vrijpostige wethouder pleegt zelfmoord

11-03-2013 13:44

De Meerssense (Limburg) wethouder Jo Dejong die vorige maand opstapte na een ‘ongewenst voorval’ met een ambtenaar tijdens carnaval heeft maandagochtend vermoedelijk een einde aan zijn leven gemaakt. De Limburger meldt dat de doodsoorzaak nog onbekend is maar dat de politie bevestigt dat op het adres van Dejong een zelfdoding heeft plaatsgevonden.

Tijdens het ‘ambtenarencarnaval’ vorige maand in Meerssen heeft Dejong zich in een cafĂ© wat al te vrijpostig gedragen tegenover een vrouwelijke ambtenaar, zegt Schmidt. “Daarbij zijn grenzen overschreden.”

Omdat Dejong aanvankelijk weigerde excuses te maken, besloot de ambtenaar een klacht in te dienen bij een onafhankelijke commissie.

Dejong heeft vervolgens tijdens een emotioneel gesprek met de ambtenaar alsnog zijn excuses aangeboden, wat voor de ambtenaar reden was de klacht in te trekken. De wethouder besloot toen  tevens zijn ontslag in te dienen.

Meersen bekend van Offermans-affaire

Dejong was voorheen loco-burgemeester van Meerssen. Het dorp kwam in het nieuws toen burgemeester Ricardo Offermans vorig jaar besloot op te stappen. Offermanns was voorgedragen om burgemeester van Roermond te worden maar trok zich terug toen bleek dat hij vertrouwelijke informatie uit de sollicitatieprocedure zou hebben gekregen van Jos van Rey.