Kunst

Twee bandleden, twee kanten

11-03-2013 14:00

Chicago heeft ons een hoop mooie dingen gegeven in het leven. Naast het feit dat het de op twee na grootste stad van Amerika is, het de geboorteplaats is van R. Kelly, MR. T, Walt Disney en dat er een klimaat heerst waar ik momenteel een moord voor zou doen, is er nu Wild Belle met hun debuutplaat Isles.

Het broer-zus duo Elliot en Natalie Bergman produceerden hun debuutplaat zelf, waarna hun eerste single ‘Keep You’ opgepikt werd door platenlabel Colombia. Ondanks de verhalen over zelfgeproduceerde albums die weggevaagd worden wanneer men tekent bij grote platenlabels, bleef de gehele CD als een huis overeind staan.

Overspelige ex

Terwijl Natalie zingt over liefde en alle negatieve perikelen die hierbij komen kijken, zingt broer Elliot in de paar nummers die hij doet, waaronder het bijzonder fijne When It’s Over, over de fijne kanten van het niet alleen zijn. Ieder heeft zijn eigen onderwerp; terwijl je bijna medelijden krijgt met Natalie om haar liefdesverdriet en haar overspelige ex-vriend, voel je tegelijkertijd de liefde die Elliot beschrijft wanneer hij terugkijkt op zijn relatie. Dit alles onder een zonnige deuntje.

Zomerdag

Isles klinkt als een fijne zomermiddag. De plaat bevat pop liedjes met een reggae-twist, een combinatie die verrassend goed werkt in een zomerse ambiance. Luister je echter beter naar de teksten, dan hoor je dat de plaat twee verschillende gezichten heeft. De deuntjes klinken een stuk vrolijker dan de teksten die erbij horen. Dit maakt het een goede plaat voor verschillende momenten, met meer diepgang dan de gemiddelde top 40 hit en vrolijkere melodieën dan de liedjes van de gemiddelde depressieve zanger.