Bladen

Gay Krant failliet, lesbische glossy in Rusland

12-03-2013 08:57

Wat brengt dinsdag 12 maart 2013, de dag na de koudste maartdag sinds 1928? The PostOnline volgde het nieuws voor u.

Facebook-feminisme

Sheryl Sandberg is topvrouw bij Facebook en heeft het glazen plafond, voor zover dat nog bestaat, aan diggelen geslagen. Vraag haar eens hoe vrouwen aan de top komen, dan zegt ze: “Op een conferentie werd een keer gevraagd wat mannen konden doen om vrouwen te stimuleren. Professor Rosabeth Moss Kanter van de Harvard Business School antwoordde kort en bondig: “De was.”, zegt ze tegen de Volkskrant.

De dubbele petten zijn goed voor Senaat

Senatoren zijn geëngageerde types met vele bijbanen. Soms botsen die met het partijbelang. Wat gaat CDA-er Elco Brinkman stemmen? Steunt de ooit minister het woonakkoord uit hoofde van zijn functie als ex-voorzitter van bouwend Nederland of gaat hij lekker oppositietje spelen met de Eerste Kamerfractie van het CDA? VVD-er Dupuis en oud-senator PvdA-er Van den Berg vinden het geen nadeel al die hoedjes op het hoofd. Van den Berg: ‘Zonder hun functies weten Senatoren minder. Ze zullen minder renderen.’ Dupuis, tegen Volkskrant: ‘Er is al zo’n verschrikkelijk gebrek aan feitenkennis in de politiek.’

Lesbisch tijdschrift in Rusland

Op het moment dat de Nederlandse Gaykrant stopt, wordt in Rusland een glossy magazine voor lesbische vrouwen gelanceerd: Agens.

Saoedie Arabië sluit mensenrechtenactivisten op

Abdullah al Hamid and Muhammad al Qahtani zijn twee beschaafde mensenrechtenactivisten in theedoekenland Saoedie-Arabië. Mag niet daar. Ze gaan respectievelijk 10 en 11 jaar de gevangenis in. Toch zijn er tekenen van vooruitgang. Doodstraf door onthoofding met een zwaard wordt waarschijnlijk afgeschaft.

Falklanders willen bij Engeland blijven

Slechts 3 mensen op de Falklands willen niet bij Engeland horen. De eilanders voor de kust van Argentinië kozen met een meerderheid van 98,9% om onderdeel te blijven van het Verenigd Koninkrijk.

Onderwijsminister jaagt luie studenten op

Kijk uit, student. Ga in het eerste jaar niet niks doen, want minister Jet Bussemaker is watching you! Ze wil een bindend studieadvies invoeren.

Libelle zet nepprostituee op straat

Patricia Perquin, de Belgische nepprostituee met de naam Valerie Lempereur, stopt als columniste bij Libelle, vernemen we. Ze adviseerde Lodewijk Asscher en was propagandiste voor een strenger prostitutiebeleid. PvdA-ers liepen juichend achter haar aan, maar nu niet meer. Nu zwijgen ze.

Kim Kardashian heeft goede muzieksmaak

Althans haar vader, de advocaat van OJ Simpon. Hij hield van Michael McDonald. En Kim ook.

Anouk staat hoog bij bookmakers

In de categorie mogelijke winnaars.

San Marco is mooi

En dit plaatje dwarrelde binnen via het Flickr account van fotograaf David Henderson. Venetië blijft fantastisch.

venezia