GTST blijkt soap

12-03-2013 18:50

Fans die dagelijks rond de klok van acht meeleefden met Jef Alberts, Ludo Sanders en Lieke van Lexmond zijn woest. En terecht. Onthullend onderzoek van Cosmopolitan toont aan dat de serie niets meer is dan een geregisseerd schouwspel van een zooitje acteurs met vals-spannende scripts. Een niet nader te noemen schrijver heeft de acteurs meer dan twintig jaar “woorden in de mond gelegd”, bekent Anita Dendermonde. Zij werd internationaal geroemd wegens haar terugkeer uit de dood, haar taboedoorbrekende nacht met parttime lesbienne Laura Alberts en die typische stijl van schilderen.

“Ik was nooit dood”, zegt ze. Fans kunnen het niet begrijpen.

“Dat schilderij heeft Monet ook wel eens gemaakt, eigenlijk stom toeval”, probeert Janine Elschot de schijn op te houden. “Maar mijn relatie met Ludo is echt.” Cosmopolitan is echter getipt door een oplettende kijker. Janine zou regelmatig zoenend met Ferri Somogyi zijn gespot. Inderdaad, de vriend van Nina.

De genadeklap kan een dezer dagen uit een DNA-verwantschapsonderzoek komen. “Jef en Robert Alberts, dat zijn gewoon broers”, reageert Bing verontwaardigd. De barman zegt zelf nooit een rol gespeeld te hebben, “al waren sommigen situaties wel opmerkelijk”. Desgevraagd geeft hij toe: “Mijn eerste kus met Lieke van Lexmond mocht drie keer over. Lekker man.”

Nederland is meer dan twintig jaar voor de gek gehouden. En het wordt nog erger. De vrees bestaat dat Onderweg naar Morgen ook een gebundeld boek van leugens was, Iedereen is gek op Jack roept serieuze vraagtekens op en wie weet is zelfs Gooische Vrouwen listig bij elkaar verzonnen. We zijn er allemaal ingestonken. Het was allemaal nep.