Bladen

Nederland 1 wordt NPO 1

12-03-2013 15:39

De publieke televisie- en radiozenders krijgen een andere naam. Zo zal Nederland 1 NPO 1 gaan heten en Radio 2 wordt NPO Radio 2. Dit meldt De Telegraaf vandaag. Het is nog niet duidelijk wanneer de naamswijzigingen worden doorgevoerd.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kocht vorig jaar al de URL van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie: npo.nl, voor 100.000 euro aan belastingcenten. Volgens een zegsvrouw moet de Nederlandse Publieke Omroep herkenbaar en vindbaar blijven. Dat kan volgens haar het beste met de afkorting: NPO. Het aanpassen van de logo’s kost 93.000 euro, en het aanpassen van de schermen 60.000 euro. Dat maakte een woordvoerster vandaag nog bekend.

Overbodige actie

Enkele omroepbazen die anoniem voor de krant wilden reageren verklaarden het volgende: “We moeten 300 miljoen euro bezuinigen, honderden mensen verliezen hun baan en hier wordt geld uitgegeven aan een volkomen overbodige actie. Nederland 1 is al de best bekeken zender van ons land. Dat kun je toch aan niemand uitleggen?”

De Nederlandse publieke omroep was vanochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.