Business

Bekende racebaan wordt pretpark

13-03-2013 11:30

Het bekende Belgische racecircuit Spa-Francorchamps wordt een “een innovatieve toeristische trekpleister”. De Waalse overheid ondersteunt het plan.

Het racecircuit, bekend van de jaarlijkse Formule 1-race, is een kostenpost voor de Waalse regering. Omdat het circuit maar een aantal keer per jaar gebruikt wordt, moeten er jaarlijks miljoenen euro’s bij.

Walt Disney

De Belgen willen dus meer geld halen uit het circuit en komen daarom met een ‘themapark rond mobiliteit’. Het idee is afgekeken van Epcot Center in het Walt Disney Park in Florida.

Het project is ambitieus. Voor 61 miljoen euro wordt een toeristische trekpleister uit de grond getrokken die jaarlijks 600.000 bezoekers zou moeten trekken. Daarmee zou het meer bezoekers moeten trekken dan andere Belgische trekpleisters als PlopsaCo (300.000) en de Grotten van Han (500.000).

Regio

De Waalse minister van Economie, Jean-Claude Marcourt, benadrukt dat het project van groot belang is voor de regio. De Waalse regering betaalt daarom 25 miljoen euro voor het project.

600.000 bezoekers moet het park per jaar naar Spa trekken. Een nieuwe vastgoedstrop of een nieuwe toeristische trekpleister? We gaan het zien.