Het grote tostirecepten topic deel III

13-03-2013 13:00

De tosti wordt vaak ten onrechte afgeschreven als goedkoop studentenvoer. Daar is niets van waar, met een beetje fantasie is de tosti een ware delicatesse. High brow voedsel dat je zelfs je gasten van adel kunt voorschotelen. ThePostOnline verzamelde nog meer van het beste van het beste in de culinaire tostiwereld. Tostirecepten deel I vind je hier en deel II hier.

Kaas, tomatentapenade en sambal

Een tosti met pit. Lekker met zowel oude als jonge kaas. En, ook voor de vega’s onder ons geschikt. Saus? Nope. Niet doen. Zit al genoeg op je tosti.

Variatietip: Als je niet zo gek bent op sambal, gebruik de mildere variant. Chilisaus.

Leverpastei en oude kaas

Schijnt dat als je de juiste leverpastei en oude kaas hebt, de kaas niet smelt. Dat is best fascinerend en tevens het proberen waard. Saus: liever niet. Maar oké, mosterd dan.

Variatietip: rucola. Voor een beetje pit.

Ei, kaas en ontbijtspek

Eigenlijk een soort bacon and eggs tussen een getoast broodje. Zo simpel kan het leven zijn. Saus? Tomatenketchup.

Variatietip: Bak de het spek eerst in een pan, zo wordt het lekker krokant.

Oude kaas, ossenworst en gesnipperde ui

Ossenworst, wel de plakjesvariant nemen, anders scheurt je brood. En de uitjes voor extragezond. Saus: chilisaus.

Variatietip: bosuitjes. In plaats van de gewone ui. Of naast de gewone ui.

Geitenkaas en ananas

Ook weer zo’n simpele. Maar wel heerlijk. Verse ananas is natuurlijk het lekkerst, maar dat is weer zo’n gedoe met schillen. Saus? Honing-mosterd.

Variatietip: honing. Klein beetje.

Brie met bacon

Vooral lekker met een beetje komkommer erbij. Voor de frissigheid. Vergeet niet een klein beetje boter op je broodje te smeren voor je ‘m in het tosti-ijzer gooit. Saus: chili.

Variatietip: tomaat. Ook heerlijk.

Kruidenboter, salami, ham en jalapenos

Lekker pittig, zeker met de jalapenos. Qua saus voor milde mayonaise gaan als je niet van scherp houdt, anders voor een goede curry.

Variatietip: vervang de salami voor oude kaas.

Sambal, gorgonzola en chorizo

Extrapittig en een smaakexplosie. Heftig, maar wel lekker. Saus? Curry voor nog meer smaakexplosie en anders frisse yogonaise.

Variatietip: Klein beetje zwarte peper erbij.

Kaas en augurk

Ook weer zo’n simpele combinatie. We doen soms veel te moeilijk. Saus: alles. Gewoon je lievelings.

Variatietip: Klein beetje sambal op je bammetje smeren voor die in het ijzer gaat.

Spinaziesla, avocado, gegrilde courgette, groene pesto, pijnboompitten en kaas

Veel ingredienten, maar ach. Alles voor een goede tosti. Saus: Guacamole.

Variatietip: kruidenboter aan de binnenkant.

Meer tips? De reacties zijn geopend.