Humor

Keiharde showbizz-parodie van Telegraaf

13-03-2013 14:03

Hilarisch stukje cabaret in de digitale kolommen van De Telegraaf. Comédienne Wilma Nanninga maakte samen met rasartiest Wibi Soerjadi een subtiele, maar keiharde parodie op showbizzjournalistiek, waarin Wibi doet alsof hij de liefde van zijn leven heeft gevonden. “Dolenthousiast belde Wibi mij op”, grapt Nanninga in haar openingsmonoloog.

Van het stand-upje van Nanninga – met net genoeg aplomb gebracht om het hele verhaal over the top te beginnen – tot de ingestudeerde lachjes in de tussenshots, het is allemaal even buitenissig als hilarisch.

Sprookjeswereld

Bijzondere bijrol is weggelegd voor de 25-jarige Celine (perfect detail: zeventien jaar jonger dan haar muzikale vriend). Zij speelt met verve de wat dommige, blonde starfucker, die met grote ogen rondkijkt in wat nu nog een sprookjeswereld lijkt. Wij verwachten dat De Telegraaf deze uiterst grappige sketch uitwerkt tot een serie, waarin we het turbulente liefdesleven van dit sterrenkoppel op de voet volgen door de ogen van Nanninga (de rol van roddeljournaliste lijkt haar op het lijf geschreven).

Bekijk hier de eerste aflevering (in wat hopelijk een lange serie wordt) van deze humoristische variant van shows als Barby’s Baby.