Bladen

Maassen treedt niet op vanwege mobieltjes

13-03-2013 07:33

Woensdag, nog steeds kou, nog steeds vaststaand verkeer. Hoe is het met die meneer die is gestrand in Frankrijk?

Mooiste kop van de dag is

Transsexual teenager to marry his mum’s best friend who babysat him when he was a babygirl.

Betaalde content op internet krijgt vaart

Zijn het tekenen van een wonder? Willen consumenten wel betalen voor content op internet? De groei van Spotify-abonnementen is extreem gestegen, en in Nederland heeft bijna de helft van de leden van De Nieuwe Pers zijn betaalabonnement verlengd, vernemen we. Joehaa!

De bal van Iniesta

Goed, Messi is een monsterlijk genie, maar achter elk genie staat een geniale assistent. Andres Iniesta gaf gisteren met de buitenkant van zijn rechtervoet een pass die zo strak, hard en zuiver was, dat Messi niet anders kon dan de bal aannemen en hem in het doel strepen.

Franse regering eist netneutraliteit

Vroeger was het spoor in handen van de overheid. Het digitale spoor is in bezit van commerciële partijen. En die kunnen zorgen dat onwelgevallige informatie niet wordt doorgegeven. In Frankrijk eist de wetgever dat er geen willekeur mag onstaan. De providers mogen de poort niet zomaar dichtgooien.

Ingesneeuwde Nederlander leeft nog

Dit is het drama van woensdag. Chizki Loonstein staat nog steeds vast ergens in Frankrijk. Radio 1 gaat de tikje aandachtsverslaafde ramptoerist weer bellen. Deze meneer heeft al meerdere rampen overleefd en wil daar altijd graag over praten. Leuk! Hart van Nederland bij de publieke omroep.

China start met tweedekindpolitiek

Chinezen mogen slechts één kind op aarde zetten, omdat het anders een beetje druk wordt. De communistische partij start nu een tweede kind politiek in zeven provincies. (Zet wel even de vertaalmachine aan bij het checken van het officiële bericht).

Alec Baldwin vecht tegen boevige bankiers

Samen met antibankier en tv-schreeuwer Max Keizer.

Rost van Tonningen schrijft autobiografische roman

Grimbert Rost van Tonningen heeft een roman geschreven waarin hij afrekent met de demonen uit zijn jeugd. GRT was de zoon van Meinoud Rost van Toningen, de NSB-er. Grimbert heeft zich altijd afgezet tegen zijn vader en Nazistische moeder. Toch noemde hij zijn oudste zoon naar zijn verwekker. ‘Ik dacht: dat wordt de nieuwe Meinoud, maar dan een andere, en misschien een betere.’

Nieuwe Bush staat klaar

Zijn vader wil niet, maar hij waarschijnlijk wel. George P. Bush is de zoon van Jeb Bush, de broer van oud-president George W. Deze Spaanssprekende advocaat heeft zich ingeschreven voor de verkiezingen van landcommissaris in Texas, wat wordt gezien als populaire opstap naar een succesvolle politieke toekomst.

Theo Maassen treedt niet op wegens mobieltjes

Cabaretier Theo Maassen komt niet naar het Tilburgs literair festival TiLT. De Eindhovense grappenmaker vindt het gevaar te groot dat kijkers zijn show met mobieltjes vastleggen en zijn materiaal op internet verspreiden.