Doneer aan TPO
 

Eerste schandalen nieuwe paus

en 9 andere ochtendverhalen die u niet mag missen

Door: , 8:46, 14 maart 2013

en 9 andere ochtendverhalen die u niet mag missen

Donderdag 14 maart, nog steeds koud, heel koud. Welk nieuws mag u deze ochtend niet missen? ThePostOnline somt het voor u op.

Lente heeft vertraging

Op 21 maart begint de lente. Maar of het ijs voor 1 april weg is, is maar zeer de vraag. Hoe is het met de rayonhoofden?

Robben

Wordt Arjen Robben oud? Gisteravond gaf zijn Bayern München bijna een 3-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd weg. Het verloor thuis met 2-0. Robben wist op hem kenmerkende wijze een paar keer op schitterende wijze naar de grond te gaan en in een paar gevaarlijke situaties voor eigen succes gaan en net naast schieten. Bekend.

Maar zagen we dat goed? Halverwege de tweede helft ging hij alleen op de keeper af. Maar de ooit zo snelle vleugelaanvaller werd ingehaald door twee Arsenal verdedigers. Wordt Robben oud? Tijdens het komende WK in Brazilie is hij 30. Zijn laatste kans op wereldgoud.

De Argentijn die niet de paus werd

Leonardi Sandri, is Argentijn maar werd niet de paus. Hij kwam op zijn 27e uit Argentinië voor de Kerk. Was onder Johannes Paulus II de nummer drie in rang en is warm, open en grappig. Kiezen de kardinalen voor een Argentijnse paus die ‘zo lekker gewoon gebleven is’. Hoe zou Sandri zich vandaag voelen?

Trouwen voor je 15e

In Nederland verboden. Je mag pas trouwen op je 18e. Maar wereldwijd nog heel normaal. 1 op de 9 meisje is voor hun 15e getrouwd. Zou dit meisje die man echt leuk vinden? Als er niks aan gedaan wordt stappen volgens National Geographic in 2020 14,2 miljoen meisjes per jaar in het huwelijksbootje met een man die ze niet zelf hebben gekozen.

Boer Aad

Boer Aad is weer vrijgezel. Jeanette pakte een week geleden haar koffers en vertrok van de kwekerij in Noordwijkerhout. De arme ‘Boer zoekt vrouw’ boer zit weer alleen thuis. Misschien maakt de verliefde maar weggestuurde Linda nu weer kans bij de bloemenkweker.

Teeven heeft een masterplan

Nederland is zo zwaar aan het bezuinigen op justitie dat er geen geld meer is om criminelen op te sluiten. Het alternatief? Naar huis met een enkelband. Rechters zijn bang dat veroordeelden hiermee onder hun straf uitkomen. Staatssecretaris Fred Teeven komt eind deze maand met een ‘masterplan detentie’ om het op te lossen. We zijn benieuwd.

Maxima

Gaf Maxima 128.000 euro aan de nieuwe paus? Het gonst van de geruchten. Om een tv-zender ‘ethisch op te kunnen zetten’ kreeg de nieuwe kerkelijk leider zo’n 200.ooo dollar. De geruchten over banden met de Junta van Videla zijn makkelijk in de wereld te brengen. Franciscus keurde het in ieder geval nooit af. Een leider met een Argentijns vlekje, waar kennen we dat van?

Gilbert

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert doet een behoorlijke duit in het talenzakje in België. De wereldkampioen en dus volksheld heeft uitgehaald naar de Vlaamse vlaggen bij wielerkoersen. ‘De Vlaamse leeuw verdient geen plaats in de koers’, aldus de wielerheld. De Vlamingen zijn woedend.

Anass

Het rapport van de sectie op het lichaam van de Turkse Anass Aouragh is op internet teruggevonden. Onbekend is wie het rapport van de overleden jongen heeft gepubliceerd. De vader van de jongen ontkent dat Anass zelfmoord pleegde. Het rapport wijst wel die kant op.

Laatste keer paus

Nog een keer de paus dan. Bergoglio heeft een keihard stanpunt over de Falkland eilanden, ‘die zijn van ons’, zegt de Argentijn. De Falklanders zelf gaven in een referendum aan dat ze bij Groot-Brittannië willen blijven horen. Slechts 3 mensen stemden tegen.

 
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace