Business

Koude oorlog Apple en Samsung

14-03-2013 17:32

“Android is inferieur, slechts een vervanger voor goedkope feature phones,” dat zegt Phil Schiller, de marketingbaas van Apple. De telefoonbouwers reageren hiermee op de presentatie van de nieuwe Samsung vandaag in het thuisland van Apple, de Verenigde Staten. 

De koude oorlog tussen de telefoongiganten krijgt hiermee een volgende stap. Samsung presenteert vandaag voor het eerst een telefoon niet in thuisland Zuid-Korea maar bewust in New York, het hol van de leeuw. Op slechts tien minuten lopen van de grootste Apple Store ter wereld.

Onderzoek

Een onderzoek van Apple zou uitwijzen dat vier keer zoveel mensen overstappen van Samsung naar Apple dan andersom. “Omdat veel Samsungs op oudere versies van Android draaien werken veel apps niet en zijn de toestellen onveilig,” aldus Schiller.

In het verleden gaf Apple zelden commentaar op concurrerende producten. Na het overlijden van Jobs lijkt Apple wat vaker verdedigend van zich te laten horen.

Reclame

Samsung deinst zelf ook niet terug voor dit soort praktijken. De telefoonbouwers zetten in een advertentie specificaties van Apple en Samsung naast elkaar. Uiteraard om te bewijzen dat Samsung superieur is aan Apple.