Recepten waar je nooit op kwam

14-03-2013 17:00

Klaar met de pasta pesto/spinazi/kant en klare tomatensaus, de afbakpizza’s en bezorgvoedsel? Geen paniek. ThePostOnline test recepten die niet al te moeilijk zijn, maar waar je wegens een beetje vreemd niet zo ineens opkwam. Deze week: Vis met prei (en crème fraîche).

En wel witvis. Is doorgaans vrij saai. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk de vis naar wens te pimpen. Vis met prei (en crème fraîche) is niet zozeer een recept voor de visliefhebber, maar juist voor de beginner. En het is dus zo gepiept. Mits je een oven en een ovenschaal hebt, althans.

Ingrediënten (voor 2 personen)

– Twee witte visjes. Kabeljauw, pangasius, dat maakt voor de beginner vrij weinig uit. Als het maar onbewerkte, rauwe witvis is.
– Prei. Een hele. Een grote, dat is gezond.
– Crème fraîche, 200 ml.
– Peper
– Zout
– Rozemarijn
– Paprikapoeder

Hoe dan?

Verwarm je over voor op 200 graden. Snij vervolgens de prei in stukjes, de grootte naar wens.

Schenk een klein beetje olijfolie in de pan. Gooi de afgespoelde prei in de pan, roer het drie minuutjes op middelhoog vuur om (dat het een beetje warm is) en verdeel de helft van de prei over de bodem van je ovenschotel. De andere helft laat je lekker in de pan zitten die je weer op het vuur zet.

Leg de visjes op de prei die je zojuist over de ovenschaal hebt verdeeld. Gooi ondertussen de crème fraîche bij de prei, doe daar flink wat peper, een snuf zout, een theelepel rozemarijn en een dosis paprikapoeder bij. Meng de boel goed. Proef af en toe even of de crème fraîche een beetje lekker is. Voor de variatie is een klein scheutje citroensap best lekker.

Als de crème fraîche bijna vloeibaar en heet is (na een paar minuutjes), verdeel je het mengsel over de witte visjes. Zorg dat de vis volledig bedekt is met het mengsel.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven (nog steeds op 200 graden) en daar is je avondeten.

Lekker met

Iets krokants als aardappelschijfjes. Of aardappelwafeltjes. Of aardappelkroketjes. Of aardappelsmileys. Sowieso iets met aardappeltjes. Omdat de vis met prei wat weeïg kan smaken, is iets krokants en zouts een goede tegenhanger. Plus: fleurt je wit met groene bord op.