Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

14-03-2013 15:00

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 14 maart

Utrecht
Er zijn al een heleboel voorrondes geweest, en vanavond is er in dB’s nog eentje: The Clash of the Titans vindt daar plaats. Bandjes wedstrijd. Vanavond spelen Fighting Churchill, Femme Vanille, Rumours, The Arson en Deviation. Meer info vind hier.

Amsterdam
Jazz in Amsterdam, en wel in Bethany’s Jazz Club. Saxofonist Bart Wirtz brengt met zijn kwartet hele fijne jazz ten gehore. En leuk: bij de entree krijg je een gratis drankje. Meer info vind je hier.

Amsterdam
En mocht je na het concert nog zin hebben om te dansen: dat kan. Onze eigenste Dj D-Rok draait in Club Up tijdens Zwarte Koffie. Dansen kan op hip hop, soul, funk, disco en afrobeat. Benieuwd wie er komen? Check Facebook.

Vrijdag 15 maart

Den Haag
Food for thought is niet louter geestelijk. In Het Paard zullen universitair docent Anne Roefs en postdoc Nicolette Siep vertellen over hun experimentele onderzoek naar (ab)normaal eetgedrag. Je mag proefkonijn zijn, maar op zich kun je ook gewoon luisteren.

Utrecht
Een avondparade in Utrecht, althans, zo noemen ze het. Het Nachtspoor in het Spoorwegmuseum vangt allerlei jonge Utrechtse muzikanten, DJ’s, kunstenaars en ander goed creatief volk. De eerste editie vindt vanavond plaats van 17:00 tot middernacht, en tickets hier.

Amsterdam
In de Amsterdamse Stadsschouwburg vindt dit jaar het Boekenbal weer plaats. Oh wacht. U heeft ook geen kaartje? Nee. Wij mogen ook niet naar binnen. Laat maar.

Zaterdag 16 maart

Nijmegen
De stad is zaterdag vol culturele uitspattingen. Zo is er heet Nijmeegs Boekenfeest. Op dit groots feest aan het begin van de Boekenweek zijn dit jaar onder meer Kees van Kooten, Dimitri Verhulst, Oek de Jong en Joost Conijn te gast.
Ook is er het Goshort Filmfestival. Kunnen we veel over zeggen, maar daarvoor kun je beter kijken op de daarvoor bestemde webpagina.

Amersfoort
Onconventioneel dansfeestje in Amersfoort: Superstijl. Elk kwartier kun je met je stempas kiezen welke stijl er wordt gedraaid. Kek. De line up vind je hier.

Rotterdam
GOD komt naar Rotterdam. Als in: de afkorting voor Get On Down. Get On Down is de kreet die beveelt tot dansen in muziekgenres als disco, house en techno. En na Amsterdam volgt gelukkig ook een editie in Rotterdam, en wel in BAR. Line up vind je hier.

Zondag 17 maart

Ruigoord (Amsterdam)
Wat Ruigoord precies is kunt u het beste aan de lijve ondervinden. Maar ze hebben jazz. Suzanne Alt. Fijne saxofoniste. Meer info vind je hier. En ze hebben hapjes en drankjes en dat soort.

Utrecht
De laatste dag in de Stadsschouwburg: Mogadishu. Gaat dat zien. Onze recensent en tevens de ondergetekende was vrij positief. Hup. Gaan.

Ingelise de Vries (Chef Hippe Dingen) is altijd op zoek naar leuke evenementen. Tips? Mail of twitter.