Voetbal

Loting CL: Zlatan vernedert Barca

15-03-2013 14:24

De loting van de Champions League is bekend. ThePostOnline zocht vast voor u uit wie er verder bekeren.

Málaga – Borussia Dortmund
De Spanjaarden verrassen vriend en vijand met een plaats in de kwartfinale. Een prachtig avontuur wat na deze tweestrijd zal eindigen. Dortmund gaat zich uiteindelijk plaatsen voor de halve finale. De goed voetballende Duitse formatie heeft gewoon meer kwaliteit en een beter ingespeeld team. Let wel op het wonderkind van Málaga: Isco. Een verfijnde middenvelder met een gouden toekomst.

Real Madrid – Galatasaray
De terugkeer van Sneijder in Estadio Santiago Bernabéu, plus de reünie met zijn grootste fan, Mourinho. Ook voor Drogba, die tot nu toe vooral tegenvalt in Turkije, een bijzondere wedstrijd want ook hij werkte in het verleden samen met de Portugese oefenmeester. Een wedstrijd met speciale ontmoetingen dus. De heksenketel in Istanbul zal indrukwekkend zijn, maar de sterren van Real zijn wel wat gewend. Vandaar dat de Madrilenen dit vrij eenvoudig gaan winnen. Wel verwachten we een spervuur aan overtredingen op de Turkse Duitser Mesut Özil. Mocht ‘Gala’ toch verrassen dan speelt Burak Yilmaz ongetwijfeld een hoofdrol.

Paris SG – Barcelona
De verrassing van het jaar. De oliedollars van Parijs gaan het winnen van de jeugdexponenten van Barcelona. Messi en consorten speelde afgelopen week ouderwets goed. Goed? Weergaloos, maar toch wordt de kwartfinale het eindstation van de Catalanen. De kleine ventjes gaan het afleggen tegen de fysiek sterke mannen van PSG. De wedstrijd gaat beslist worden in de return. Superster en wereldspits Zlatan Ibrahimović vernedert dan in zijn eentje heel Barcelona. In Camp Nou. Mocht dit niet lukken dan vrees ik voor de enkels van Messi. De getergde Zweed zal hoe dan ook van zich laten horen.

Bayern – Juventus
Lastig. Een affiche tussen twee historische ploegen die het altijd goed doen. Bayern werd erg hoog ingeschat, maar viel tegen Arsenal verschrikkelijk door de mand. De Duitsers speelde futloos en ze mochten zichzelf gelukkig prijzen dat het uiteindelijk 0-2 bleef. Arjen Robben viel vooral op door zijn egoïsme en zijn ziekte: aanstelleritis. Juventus kan deze confrontatie winnen als het meesterbrein Andrea Pirlo zijn niveau haalt. De stylist is ondanks zijn bijna bejaarde leeftijd nog steeds een lust voor het oog.

Het kampioenenbal gaat verder op dinsdag 2 en woensdag 3 april. Een week later staan de returns op het programma.