Voetbal

Een elftal bizarre blessures

18-03-2013 15:21

Voetbal is een contactsport. Een mannelijk duwtje hier, een vliegende tackle daar, zo nu en dan een elleboogstoot; dat is voetbal. En bij voetbal horen dus blessures. Nu is echter niet iedere blessure in het voetbal een gevolg van verkeerd getimede duelkracht of uit de hand gelopen strijd. Dit weekend ging bijvoorbeeld Elkin Soto van het Duitse FSV Mainz 05 door zijn rug tijdens het strikken van zijn veters. De arme Soto kan niet langdurig zitten en dus is het onmogelijk om naar Colombia te vliegen voor de geplande interlands. Soto is niet de enige met een merkwaardig verhaal. ThePostOnline zocht naar meer onfortuinlijke voetballers en kwam tot het volgende blessuregevoelige elftal.

Eldridge Rojer

De koning van het blessureleed. Rojer verdient louter credits voor het oplopen van zijn blessure. Als je het voor elkaar krijgt om tijdens het neuken ernstig geblesseerd te raken ben je met afstand de koning van de blessure. Rojer stond lekker te douchen met zijn vriendin en tja, van het een kwam het ander. De toenmalig speler van Excelsior gleed uit en blesseerde zijn knie zo erg dat hij zes maanden niet kon voetballen.

Santiago Cañizares

De Spaanse keeper Cañizares raakte vlak voor aanvang van het WK voetbal in 2002 geblesseerd nadat hij een fles parfum op zijn voet liet vallen. Erg ongelukkig want Cañizares was op dat moment de nummer één doelman van Spanje.

Paulo Diogo

Als je scoort ben je blij. Als je blij bent, juich je. Dat deed Paulo Diogo iets te uitbundig. De Zwitser sprong in volle euforie de hekken in en bleef met zijn ring aan het hek hangen. Diogo verloor zijn trouwring en erger nog een deel van zijn ringvinger. De scheidsrechter toonde geen medelijden en slingerde de middenvelder op de bon voor tijdrekken.

Charles Akonnor

Deze Ghanees raakte geblesseerd toen hij een antenne in zijn neus kreeg geduwd. De ietwat onfortuinlijke Akonnor was daar overigens zelf voor verantwoordelijk. De Ghanees international wilde uittesten of de automatisch uitschuifbare antenne van zijn auto eigenlijk wel werkte. Ja, dus. Hij kreeg de antenne in zijn neus en kon vier weken niet voetballen.

David Seaman

De excentrieke Engelse doelman stond bekend om zijn legendarische blunders, maar ook hij is vreemd geblesseerd geraakt. Een aantal keer zelfs. Zo blesseerde hij twee keer zijn rug. Eerst tijdens het oprapen van de afstandsbediening en een tweede keer tijdens het optillen van een karper van 13 kilo.

Alan Wright

De piepkleine Wright raakte geblesseerd in zijn nieuwe Ferrari. Hij vierde zijn transfer naar Aston Villa iets te uitbundig. Hij kocht een nieuwe Ferrari, maar de kleine Wright kon niet helemaal bij het gaspedaal. Wright verrekte een spier van zijn rechterbeen en bracht zijn Ferrari direct terug.

Steve Morrow

Het doelpunt dat Steve Morrow maakte in 1993 was het hoogtepunt van zijn carrière. Het hoogtepunt eindigde in mineur. De lompe Tony Adams was zo blij dat hij Morrow hoog de lucht in tilde om hem vervolgens te laten vallen. Morrow brak zijn arm en speelde dat seizoen niet meer.

Darren Barnard

Een baasje lijkt op zijn huisdier zeggen ze wel eens. In dat geval is Barnard incontinent, want de speler van Barnsley blesseerde zich ooit toen hij uitgleed in de keuken. Later zou blijken dat hij op zijn bek ging door een plasje van zijn nieuwe puppy. Barnard belandde vijf maanden in de lappenmand.

Julien Escudé

Deze oud-Ajacied raakte geblesseerd tijdens het uitlaten van zijn hond. De Franse verdediger gleed uit over de stoeprand en kon een lucratieve transfer naar Manchester United vergeten. Ook raakte ook Marko Arnautovic geblesseerd toen hij een dolletje maakte met zijn hond. De Oostenrijker bleef in het gras haken en scheurde zijn knieband.

Charlie George

De Engelseman Charlie George mist net als Diogo een vinger. George probeerde eigenhandig zijn kapotte grasmaaier te maken. Dat lukte en als beloning verloor hij zijn wijsvinger. Naar het schijnt is de onfortuinlijke George nu mecanicien.

Mistar

Het meest trieste verhaal in dit voornamelijk geestige lijstje is het verhaal van de Indonesische voetballer Mistar. Hij overleed nadat hij bruut werd overlopen door een bende wilde varkens. De dieren kwamen uit het niets het trainingsveld opgestormd en de 25-jarige Mistar moest dit bekopen met de dood.