Bladen

´Europa verkracht Cypriotische spaarders´

18-03-2013 07:54

Maandag en dit is het nieuws van The PostOnline.

Honger in België

Als gevolg van de crisis doen de Belgen massaal een beroep op voedselbanken. Vorig jaar klopten meer dan 121.000 mensen bij de voedseluitdeelcentra aan voor hulp. Dat waren er 4500 meer dan het jaar daarvoor.

Europa verkracht Cyprus

Heftige beslissing. Waar alle Europese spaarders tot 100.000 hun spaargeld terugkrijgen, moeten de Cyprioten een solidariteitsbelasting gaan betalen. Europa redt het eiland, maar ranselt ook met de zweep. Omdat jullie zo lang een fiscale vluchthaven zijn geweest voor onze rijken, is het pay back time.

Frank de Boer hoopt op Jupiler-bonus Maher.

Frank de Boer is een man die kan rekenen. Als AZ degradeert, wordt de overnamesom voor Adam Maher lager. Logische gedachte. AZ-directeur Toon Gerbrands vindt dat onsportief, zei hij gisteren in Studio Voetbal.

Ajax-vrouw maakt prachtgoal

Anouk Hoogendijk scoorde de mooiste goal van het weekend. Hier nogmaals te zien. Een klassieke omhaal.

Geldautomaten weg uit dorpen.

Eerst de bankkantoren, nu de automaten en straks de scholen. In vijf jaar tijd zijn er in Nederland duizend bankkantoren gesloten en duizend geldautomaten opgeheven. Het platteland wordt spookachtig leeg. Geldautomaten zijn een kostenpost, en de banken willen af van contant geld.

Spaanse uitgever lanceert glimmend rijkenblad

Is Andrés Rodríguez gek? Deze Spaanse uitgever komt met PAPIEREN editie van het Amerikaanse rijkenblad Forbes in crisis aangevreten Spanje. Hij heeft al zijn geld in het project gestopt en gelooft in zijn tegendraadse missie.

Doutzen wil geen open relatie

Dat was de suggestie in een nu.nl interview. Gelukkig is er twitter en krijg je de uitleg. Doutzen maakt er een grapje van. ‘Misschien moeten we iets minder open zijn…’

Pelle denkt niet aan seks tijdens voetbal

Even joelde de Kuip, omdat ze dachten dat Ajax punten had verspeeld bij AZ. Feyenoord mooiboy Graziano Pellè had het moment niet helemaal begrepen. “Ik wist helemaal niet dat de mensen op AZ-Ajax doelden. Ik dacht dat er ergens op het veld een supporter over de boarding was geklommen. Of ik dacht of hoopte dat het om een vrouw ging? Welnee, tijdens de wedstrijd denk ik nooit aan seks.”

Rotterdamse wijk jaagt inbrekers weg

Het aantal inbraken neemt toe, maar in de Rotterdamse wijk Kruidenbuurt niet. Daar patrouilleren buurtcomite’s en blijven de roofridders weg.

School opent deuren voor haatpreker

De onder moslimjongeren razend populaire islamitische prediker Khalid Yasin mocht zaterdag in de aula van het Scheldemondcollege in Vlissingen, zijn sinistere denkbeelden ventileren. ‘Het is voor het eerst dat een openbare school in ons land de deuren opent voor een haatpreker’, hijgt De Telegraaf.

En zo klinkt de nieuwe Do.