Weekend Wrap-Up: Week 11

18-03-2013 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze week wielrennen en autosport.

Van het ijs in de sneeuw

Na al die weken schaatsen is het ineens erg rustig als het er niet meer is. Geen rondetijden, geen kwalificatie-eisen, aanwijsplekken of skate-offs. Geen wereldkampioenen die teleurstellen of nieuwe baanrecords.

Het voordeel is wel dat er een opvolger is. Als de schaatsers stoppen beginnen de wielrenners echt. De eerste van de originele groep klassiekers werd dit weekend verreden. Milaan-San Remo. Waar de Ronde van Lombardije de herfst bevestigd is Milaan-San Remo de aankondiging van de lente.

Normaal gesproken dan. Maar deze editie van La Primavera werd in de koude greep van Koning Winter gehouden. Kou en sneeuw teisterden het peloton zo zwaar dat er een berg uit het parcours werd gehaald. De renners mochten terug in de ploegbus en reden vijftig kilometer verderop verder. Maar omdat de omstandigheden niet enorm verbeterden was het ook meteen een mooi moment om te besluiten niet meer op te stappen.

Daardoor kwam de koers uiteindelijk zo rond 18 uur binnen, in de vallende schemering met wat vleugjes kunstlicht. Ciolek klopte Sagan in de eindsprint. Jammer genoeg lieten de Nederlanders niet veel van zich horen. De enige die zich een beetje profileerde was Sebastian Langeveld die in de groep achter de kopgroep zat.

Ander Nederlands nieuws is met een zaklamp te zoeken. Ja, er was paardensport met het afscheid van Salinero en er was het debuut van Giedo van der Garde in de Formule 1 met een mooie laatste plaats. Maarja, meedoen is belangrijker dan winnen.