Politiek

The war on democracy

19-03-2013 16:02

Hugo Chavez is dood en de westerse media maakte nog net geen vreugde sprongetje. Want man man man wat was die gekke ome Hugo toch een kwaadaardige man. Hij werd zelfs op dit blog getypeerd als dictator.

Hugo Chavez had zeker zijn tekortkomingen zoals verkeerde vrienden als Gadaffi en Chavez werd uiteindelijk ook door de macht gecorrumpeerd maar hem afschilderen als dictator is mij toch veel te gortig.

Westerse elite

Een dictator wint namelijk geen vrije verkiezingen zoals Chavez dat wel deed. Het is in ieder geval heel salonfähig om Hugo Chavez te demoniseren. Eén van de redenen hiervoor is de antiwesterse houding die Chavez aannam als president. Omdat hij tegen het “democratische” westen was moest hij ook wel een dictator zijn was de stupide logica van de meeste westerse opinieleiders die maar al te graag de westerse elite wilde behagen met een politiek correcte mening.

In het westen willen we ons graag op de borst kloppen als verspreiders van democratie en beschaving. Het mantra van de Verenigde Staten is dat ze democratie overal in de wereld promoten en de meeste journalisten pennen dat braaf over. De realiteit laat echter een ander beeld zien. Zo is de VS ook niet vies van het steunen van fascisten als Pinochet en Videla.

Als je wil weten waarom Chavez zo antiwesters was en door die leugens heen prikte is deze documentaire een goede eyeopener.

Rust zacht gekke Hugo.