Bladen

Chazia Mourali: Vertrek bij RTL nog steeds onbegrijpelijk

20-03-2013 13:33

Chazia Mourali snapt nog steeds niet waarom ze weg moest bij RTL. De presentarice van De Zwakste Schakel en later de Achmea Kennisquiz werd in 2008 aan de kant gezet. Nicolette van Dam volgde haar op. De nu 49-jarige Mourali vindt het nog steeds onbegrijpelijk. “Ik snap nóg niet waarom ik weg moest”, stamelt ze deze week in Privé. “Het was echt mijn ding. Nog steeds heeft niemand het me uitgelegd.”

Levende kreeften

“Het deed pijn, ja,” vervolgt Chazia. “Eerlijk, als ze me morgen opnieuw zouden vragen, zou ik het wéér doen.” Maar Chazia werd niet meer gebeld, en werd niet meer gevraagd. Wel voor reality-programma’s, maar daar heeft ze geen zin in. “Ik word vaak gevraagd om in de zomer een paar weken opnamen te maken op zo’n eiland of zo, en dan levende kreeften te eten. Dat soort dingen. Maar dan zeg ik altijd nee, ik voel me er gewoon niet senang bij.”

Inmiddels heet Chazia haar ‘eigen business’, dat voor het grootste deel bestaat uit het voorzitten van congressen (zie foto van Chazia tijdens de uitreiking van Speelgoed van het Jaar 2012). Daarnaast maakt ze series voor RTL 4. Tv-werk zit er voorlopig niet in, en dat is prima, vindt Mourali nu. “Ik hang nergens aan de telefoon. Het heilige moeten, wat ik heel lang heb gehad, is een beetje gezakt.”