Fatima Moreira de Melo vindt gekreun op tennisbaan irritant

20-03-2013 14:56

We kennen haar als hockey-vedette, maar Fatima Moreira de Melo is ook verzot op tennis. In het online tennisblad Forty Love vertelt ze over haar liefde voor de sport, haar fanatisme en de afkeer tegen kreunende vrouwen op de baan: “What the fuck is dat? Echt, heel irritant.”

Met Raemon Sluiter als partner is het niet verwonderlijk dat Moreira de Melo zo nu en dan een balletje slaat. Maar als sportvrouw is het niet genoeg om alleen plezier te hebben in de sport. Bloedfanatiek is ze en dat gaat er nooit meer uit. “Ik bezit een sterk karakter en ben zelf al heel gemotiveerd. Ik heb geen mensen nodig die me opjutten.”

Fatima houdt van balcontacten

Haar fanatisme komt goed van pas in het tennis, zeker omdat ze zelf verantwoordelijk is voor iedere actie. “Ik vind het helemaal te gek dat je veel balcontacten hebt. Bij hockey was het veel rennen en snel afspelen, nu kan ik lekker elke bal pakken. Heerlijk.”

Binnenkort begint de voorjaarscompetitie weer, maar ze speelt ook graag met oud-teamgenoten van Rotterdam en HGC. En zodra ze niet speelt, kijkt ze met veel plezier thuis naar het toptennis op televisie. Haar voorkeur in het mannentennis gaat uit naar Rafael Nadal en Roger Federer. Ook de “superleuke” Fransman Gilles Simon ziet ze graag spelen.

What the fuck!

Bij de vrouwen verwondert ze zich voornamelijk over het overdreven gekreun op de baan. “Echt heel irritant”, noemt ze het. Tennisster Sharapova hoeft dan ook niet op haar support te rekenen. Nu ook Djokovic bij de mannen begint te kreunen kan ze voor hem ook niet meer juichen. “What the fuck is dat? Ik kan niet inschatten of zoiets een belangrijk houvast is voor toptennissers, maar ik vind het niet echt bevorderlijk”

“Ik zou graag een speelster zien die echt vrouwelijk is en toch heel stoer. Die mooi speelt en het lang volhoudt op het hoogste niveau, zonder al dat drama, gekreun en meer van dat gedoe.”