Kunst

Scala aan hiphop in pannenkoekenhuis

20-03-2013 20:00

Hiphop luisteren terwijl je pannenkoeken eet in een pannenkoekenhuis. Een ideale combinatie. Elke keer als de seizoenen wisselen, voorziet Pannenkoekers je van een creatief platform voor upcoming talent vanuit alle hoeken. Donderdag is er weer een nieuwe editie die ditmaal in het teken staat van hiphop. Wat je kunt verwachten? ThePostOnline zocht in ieder geval alvast uit wie je kunt verwachten.

19:30 Daan Rijkers

Daan Rijkers is afkomstig uit Brabant en bezig met zijn debuutplaat. Hij brengt tot nu toe onbezonnen en zorgeloze partyrap uit, zonder pretenties of opsmuk. De producties staan duidelijk op de voorgrond en dat is gezien de beperkte ervaring van deze rapper niet vreselijk. Onderstaand nummer bracht hij uit om te scoren tijdens carnaval en wij kijken dan ook niet raar op als Daan binnenkort het voorprogramma doet van Gers Pardoel. Beide rappers lijken hetzelfde business model te hanteren.

http://www.youtube.com/watch?v=gpHp72yKP7E

20:00 uur: Koester

Koester (1988, Soest) komt uit de rapformatie OnderOns uit Soest. Koester kwam op de wereld als Mark Verwoerd en stond in 2011 in de kwart finale van de Grote Prijs van NL. Hij heeft intelligente raps en scherpe punchlines als Jiggy Djé, maar heeft bij vlagen ook de rust en controle van Winne. Eigenlijk is het raar dat Koester nog niet groter is geworden buiten Soest, want zijn geluid is toegankelijk en ontwapenend. Aangezien hij pas drie jaar geleden zijn eerste tape uitbracht, lijkt het me logisch dat Koester er wel komt. Checken dus, Koester, voordat ‘ie doorbreekt.

20:30 uur: Cal

Cal uit Dordrecht bereikte de finale van de Grote Prijs van NL. Na een vlugge luistersessie merk je dat hij niet per toeval in de finale terecht kwam. De rapper klinkt ervaren, gecontroleerd en zelfverzekerd. Volgens zijn eigen biografie kan je het volgende verwachten tijdens een live-show: “Een sterk optreden met veel contrast in de nummers, interactie met het publiek, een thematiek en vooral inhoud die van luchtig naar wat serieuzere aspecten in het leven kunnen gaan.” Dat klinkt inderdaad als iets wat je prima aan Cal kan overlaten. Een diverse en leuke show van een rapper die nog bijzonder gretig is, een must-see dus.

http://www.youtube.com/watch?v=LMZnXRrUTZM

21:00 uur: Brandwerk

Brandwerk is een vrij uniek hiphop collectief. Niet alleen nemen er drie rappers aan deel (K.Y.Ness, Pathologic en Ella de Rebel), vier producers (C-neka, Ebeats, Ser en Memmo), maar ook vier graffiti artiesten. Wat kan je verwachten van Brandwerk? Een ouderwets, old-school, boom-bap geluid. Unieke en onderscheidende stijlen, rappers met een eigen geluid, van Typhoon-achtig stemgeluid tot flows die zo uit een jaren ’90 hit van Busta Rhymes gelopen zijn. Dat er vier producers betrokken zijn bij Brandwerk betekent ook dat de beats variëren en de producties al behoorlijk volwassen klinken. Brandwerk leent zich minder voor een uitputtende luistersessie op de bank, maar moet de handjes zeker in de lucht krijgen. Of zoals ze zelf zeggen: “je bent geboeid, als je nu nog stilzit”.

Dus?

Wanneer:

Donderdag 21 maart

Wat:

Leuk en divers aanbod van hiphop

Waar:

Singel 494 in Amsterdam

Kost:

Niets (pannenkoeken vanaf 5 euro)

Dus?

Gáán!

Update:

Daan Rijkers heeft sinds net een nieuwe clip. Check ‘m hier: