Comité 4 en 5 mei presenteert ‘Freedom T-shirt’

21-03-2013 13:00

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert vandaag het nieuwe ‘freedom t-shirt’ dat zal worden gedragen door vrijwilligers op bevrijdingsdag. Het ontwerp wordt gemaakt in samenwerking met WE Fashion. De designer, Jan Taminiau, ontwierp eerder voor o.a. Beyoncé, Lady Gaga en prinses Máxima.

In 2013 is het thema van Bevrijdingsdag ‘Vrijheid spreek je af’. Het shirt wordt gedragen door de 5.000 vrijwilligers van het 5-meiconcert op de Amstel en de veertien Bevrijdingsfestivals die op 5 mei in het hele land plaatsvinden. Dit jaar zullen er optredens zijn van o.a. Miss Montreal, Dio en Chef’ Special.

Wouter Kolk, CEO van WE, is trots op hun bijdrage aan de vrijheid dit jaar: “Vrijheid is een groot goed wat bij ons hoog in het vaandel staat. Wij zijn dan ook blij dat WE Fashion hieraan wederom haar steentje kan bijdragen.” De t-shirts zullen vanaf half april ook worden verkocht in de kledingwinkels van de WE. Volgens de organisatoren zal het ‘naar verwachting een echt collector’s item worden’.