Recepten waar je nooit op kwam

21-03-2013 17:00

Klaar met de pasta pesto/spinazi/kant en klare tomatensaus, de afbakpizza’s en bezorgvoedsel? Geen paniek. ThePostOnline test recepten die niet al te moeilijk zijn, maar waar je wegens een beetje vreemd niet zo ineens opkwam. Deze week: Broccolisalade.

Broccoli, ook zo’n afgrijselijk saaie groente die dus wel enorm lekker is. Of althans, kan zijn. Hij fleurt al snel op van wat vlees, ui en een goede dressing. Vrij makkelijk én lekker.

Ingrediënten (voor twee personen)

– Een broccoli
– Een rode ui
– Twee kleine kipfilets
– Kipkruiden en peper
– Balsamicodressing
– Olijfolie (rijstolie kan ook)

Ook nodig:
Een wok, een ijzeren vergiet en een pan waar het vergiet boven kan hangen. Of, nog makkelijker: een stoompan.

Hoe dan?

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Hoe klein is naar wens. Je moet niks. Doe de stukjes in een schaaltje en marineer ze met de olijfolie, de kipkruiden en de peper. Je hoeft niet al teveel kipkruiden te gebruiken, je zult uiteindelijk toch meer van de dressing proeven. Om de kip lekker mals te krijgen, kun je die het best een paar uur (in de koelkast) laten marineren.

Laat een wok goed warm worden en doe de kip in de pan. Laat deze op laag vuur lekker gaar worden. Snijd ondertussen de broccoli naar wenselijke grootte en terwijl je ondertussen een laagje water in de pan aan de kook brengt. Het lekkerste is namelijk om de broccoli te stomen. Doe de stukjes broccoli in het vergiet, spoel de stukjes schoon en zet het vergiet op de pan. Deksel erop, vijf minuutjes laten stomen zodat ze warm zijn. En nog lekker knapperig.

Snij ondertussen het uitje. Die doe je alvast in een grote bak. Als de broccoli klaar is, doe je die ook in de bak. Daarna de kip en als laatste de balsamicodressing, hoeveelheid naar wens. Meng het geheel en voila, daar is je broccolisalade.

Lekker met

Aardappeltjes met rozemarijn. Want het is ein-de-lijk lente. Vergeet niet een goede rosé of droge witte wijn erbij te serveren. En in de zon te gaan zitten.

Overigens ook erg lekker om de broccoli te mixen met bloemkool.