Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

21-03-2013 15:00

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 21 maart

Utrecht
Club Poema in Utrecht komt je misschien niet bepaald bekend voor als deephousetent. Maar met House Deepartment heeft de tent een avond met melodieuze house met bekende riedeltjes, zuivere vocalen en waanzinnige climaxen. Fijn om op te dansen. Is voor studenten helemaal gratis en anders slechts vijf euro. Line up vind je hier.

Den Haag
Muziek vind je ook in Den Haag, maar dan wel even een ander slag. Saxofonist Efraïm Trujillo en pianist Ramón Valle brengen je een intiem concert in de Regentenkamer. Het programma bestaat uit veschillende muziekstijlen, zoals jazz, blues, son, bolero en calypso. Het concert is de première van het nieuwe project van deze twee begenadigde muzikanten. Alle info vind je gewoon op Facebook.

Amsterdam
Er is enorm veel te doen in Amsterdam vanavond. Wat ons betreft een culturele marathon. Te beginnen met de expositie van Latoya van der Meeren in SPRMRKT. De tentoonstelling van de fotografe heet Lievelinge en je vindt er hele fijne kiekjes én muziek van Cristel Ball en Amstel en Veen. Daarna kun je door naar Het Singel voor Pannenkoekers. Jong hiphoptalent én pannenkoeken. Wat je kunt verwachten vind je hier en het Facebookevent hier. Mocht je nou geen zin hebben in hiphop of na je pannenkoek graag nog wat undergroundmuziek willen horen, dan kun je terecht in de Melkweg bij The Sound of the Dutch Underground met onder andere Nouveau Vélo.

Vrijdag 22 maart

Groningen
De whskyliefhebber kan vrijdag het beste de trein pakken naar Groningen. De trein ja: tijdens het Whiskyfestival Noord Nederland is er een overvloed aan whisky. Met masterclasses en proeverijen is het goed vertoeven in Groningen dit weekend. Leuk: je zit in hartje centrum, dus een weekendje Groningen is een goed plan. Alle info en het programma vind je hier.

Utrecht
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het begint met een P. Het eerste wat in je opkomt is een puike verkleedoutfit voor Oh My P Party in het K-Sjot te Utrecht. Dansen, bier drinken en verkleed gaan als een P. Dat is het enige wat je hoeft te weten. En misschien wie er komen, dat vind je hier.

Bergen op Zoom
In Bergen op Zoom kun je vrijdag de DJ vermoorden. Figuurlijk dan. Met dansen. Op Drum & Bass. Poppodium Gebouw-T presenteert namelijk Kill The DJ. Een avond vol Drum & Bass, dus. De hele line up vind je hier.

Zaterdag 23 maart

Rotterdam
Een modeshow in de open lucht? In Rotterdam biedt een trambaan het podium daarvoor. The Fashion Track in de Van Oldenbarneveltstraat zal de karakteristieke trambaan de omgeving zijn voor een modeshow. Een plaats in de tram is dan ook front row. Hoe je die bemachtigt vind je hier. En nu maar hopen dat het niet sneeuwt komend weekend.

Deventer
Driedaags festival in één avond, daar komt het een beetje op neer. RAAAAAR in het Burgerweeshuis is een avond als een festival. Normaal zou je je moeten verplaatsen van tent naar tent, nu verplaatsen de verschillende muziek stijlen zich op het podium. Ieder uur een nieuwe muziekstijl. Hoef je alleen nog bier te halen. Line up vind je hier.

Amsterdam
Kunstenaars subsidieslurpende lapzwansen? Niet allemaal. De kunstenaars die je zaterdag in Hotel Casa 400 vindt tijdens Doodle for a Difference, tekenen voor het goede doel. Zondag is er ook nog eens een fijne brunch voor slechts €5,-. Alle info vind je hier.

Nijmegen
Het schijnt meer dan de moeite waard te zijn te gaan dansen in de Drie Gezusters te Nijmegen. Het pand dat verbonden wordt met andere panden waarin meer dependances van de Gezusters zitten, heeft een nieuweling erbij. The Basement. Tijdens Three Sisters Night Out kun je dansen en drinken. Wij gaan het in ieder geval proberen. Info en adres vind je hier.

Zondag 24 maart

Utrecht
Het is weer de laatste zondag van de maand (oké, niet) en dan is de keuze in Utrecht vrij makkelijk. Je begint in de Kargadoor met Limes030. Deze editie het Grote Online Bazen Debat. Dus bereid je voor op praten over online, met onder andere ThePostOnline’s eigen Mark Koster. Is ongetwijfeld bereid een handtekening te geven. Daarna kun je door naar de Stadsschouwburg waar de Orde van de Dag plaatsvindt. Lachen gegarandeerd.