Binnenland

HORRORWINTER! DIT WEEKEND -15 GRADEN!

22-03-2013 11:59

U zei “horrorwinter”? Wij zeggen: kleine ijstijd. Aankomend weekend, 23 en 24 maart, wordt het zo koud dat mensen in de provincies Groningen en Friesland een gevoelstemperatuur van -15 graden kunnen ervaren. Inderdaad, het is lente. Inderdaad, het is bijna Pasen. U weet wel, die tijd waarin het zo’n 13 graden is en de zon volop schijnt.

Het KNMI voorspelt: “De krachtige tot harde oostenwind blijft onverminderd doorstaan, waardoor het bijzonder koud aanvoelt.”

Global icing

Ook de dagen na dit horrorweekend wordt het gewoon nog global icing: maandag, dinsdag en woensdag gaat het in de nacht flink vriezen en overdag loopt het kwik niet op tot boven de 5 luizige eskimograadjes.

Kijken we naar wat de amateurmeteorologen in de Telegraaf voorspellen dan zitten we echt op het randje van de totale vernietiging: “HET IS ZELFS GEVAARLIJK OM BUITEN TE ZIJN DIT WEEKEND“, aldus het meteorologische vakblad de Telegraaf. En: “AANGERADEN WORDT OM LEDEMATEN IN TE SMEREN MET VASELINE TEGENDE BIJTENDE KOU!

Succes!

Enfin: terug naar de realiteit van het KNMI. Want de vooruitzichten op lange termijn liegen er niet om: “Vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 05 april. Het blijft onzeker: Er is 50% kans op een overgang naar een minder koud en wisselvallig weertype, dan wel een 50% kans op een voortzetten van het huidige te koude en meest droge weer.”

Tsja.

Succes kleumende burgers. En veel plezier met de last minute naar de zon.