Real Madrid wordt gelinkt aan dopingarts Fuentes

22-03-2013 17:59

De Spaanse dopingarts Fuentes wordt gelieerd aan voetbalgrootmacht Real Madrid. Op de radio sprak de advocaat van de arts, Thomas Valdivielso, dat Real Madrid een schuld heeft bij de man die menig wielrenner voorzag van stimulerende middelen. Volgens de advocaat staat de relatie tussen de voetbalclub en de arts buiten ‘Operatie Puerto’, de grootschalige dopingzaak in het wielrennen waar bloedzakken werden gebruikt ter bevordering van de prestaties.

In de jaren 2007 tot en met 2009 zou Fuentes werkzaam zijn geweest voor De Koninklijke. In die tijd stonden de Nederlanders Van Nistelrooij, Drenthe, Sneijder, Van der Vaart en Robben bij Real Madrid onder contract.

Fuentes wordt al sinds 2006 met voetbalclubs in Spanje in verband gebracht. Zo ging recent het gerucht dat Real Sociedad en FC Barcelona gebruik zouden hebben gemaakt van zijn diensten. Sander Westerveld, voormalig keeper van Real Sociedad deed het bericht eerder af als complete onzin.

Real Madrid stelt in een reactie dat de betaling aan Fuentes geen verband houdt met geleverde stimulerende middelen of dopinggerelateerde diensten, maar dat het simpelweg een onkostenvergoeding betreft. De arts is namelijk door Real Madrid opgeroepen te getuigen in een zaak tegen de Franse krant Le Monde, juist omdat zij onterecht van dopinggebruik werden beschuldigd.