Media & TV

Yunus is helemaal niets opgeschoten deze week

22-03-2013 16:21

Mensen begrijpen de grote gebeurtenissen niet, dus winden ze zich op over de kleine. Zoals een 9-jarig jongetje dat bij een lesbisch stel woont.

Ontzettend druk met Yunus

Yunus heeft zeer waarschijnlijk geen idee wie Lodewijk Asscher is. Of Frans Timmermans. Of Mark Rutte. Of Recep Tayyip Erdogan. Tot een week geleden wisten zij ook allemaal niet wie hij was, totdat zijn biologische moeder op de Turkse televisie klaagde dat zijn pleegouders twee lesbiennes zijn. Sindsdien zijn al deze figuren, samen met álle Nederlanders en álle Turken, ontzettend druk met Yunus.

Dat zit zo. De Turken vinden (állemaal) dat homofilie een ziekte is. Zij denken dat Yunus misschien homo wordt doordat hij wordt opgevoed door een lesbisch stel. En dat willen ze niet. De Nederlanders vinden (állemaal) dat het erom gaat dat kinderen van gewelddadige ouders liefdevol worden opgevangen. Seksuele geaardheid heeft daar niets mee te maken, vinden de Nederlanders. En dus maken de Turken en de Nederlanders ruzie. Ook de ministers.

Kleine gebeurtenissen zijn begrijpelijk

In feite is er veel meer aan de hand. Wat er aan de hand is, is dat zowel de Turken (állemaal), als de Nederlanders (állemaal) de grote gebeurtenissen in de wereld niet meer begrijpen. Als de Russen in Cyprus hun spaargeld niet inleveren, verliezen Nederlanders hun baan. En als de Turken niet vriendelijk zijn tegen de Armenen en de Koerden, mogen ze van de Duitsers niet bij de EU.

Doordat de mensen (állemaal) die grote gebeurtenissen niet begrijpen, bijten ze zich vast in de kleine gebeurtenissen. Zoals een mishandeld 9-jarig jongetje dat bij een lesbisch stel wordt ondergebracht. Daar hebben ze dan wel een mening over, dus die gaan ze dan heel hard schreeuwen. Steeds harder en steeds fanatieker. Totdat de situatie extreem is uitvergroot en iedereen is vergeten waarmee het was begonnen.

En nu gaan we op zoek naar iets nieuws

Het verhaal van Yunus is nu al zo ver uitvergroot dat Nederland zijn situatie gebruikt als argument om Turkije buiten de EU te houden. Daarmee zijn we bijna op het punt dat niemand er nog iets van begrijpt. Dus gaan ze binnenkort (állemaal) op zoek naar iets nieuws om over te schreeuwen. Dat Yunus met al dat geschreeuw niets is opgeschoten en zelfs heeft moeten onderduiken, dat zijn ze dan al lang vergeten. Allemaal.