Voetbal

Reacties na Nederland – Estland

23-03-2013 09:00

“In de eerste helft was het erg slecht, dat geef ik toe.” Stefan de Vrij stond na afloop van de met 3-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Estland de pers uitgebreid te woord. ,,Het tempo in de eerste helft was gewoon te laag. Te vaak was het te slordig. Op die manier speel je zo’n ploeg als Estland niet uit elkaar”, aldus de verdediger van Feyenoord. ,,Tegen de Roemenen zal dat wel anders zijn. Een hele andere wedstrijd tegen een ploeg die niet zo als Estland achterover hangt. Ze zullen niet vol op de aanval spelen, maar ik verwacht wel wat grotere ruimtes. Dat voetbalt een stuk makkelijker”

Daley Blind, die zijn tweede interland speelde, vond ook dat het te tempo in de eerste helft te laag lag. “Het was zoeken naar de eerste goal. Gelukkig scoorden we vlak na de rust 1-0 door een goede goal van Van der Vaart. Daarna was het een stuk makkelijker voetballen.” Blind speelt een sterk seizoen bij Ajax en is uitgegroeid tot de vaste linksback. Ook in Oranje komt hij tot dusverre betrouwbaar over. Maar volgens de zoon van de assistent-bondscoach is het nog te vroeg om uit te spreken dat hij de vaste Oranjeback is. “Nee, dat duurt nog wel even. Ik probeer gewoon m’n eigen spel te spelen en zoveel mogelijk op te komen.”

Aan de andere kant van het veld stond Darryl Janmaat. De rechtsback van Feyenoord is goed in vorm en bewees dat ook tegen Estland. Met twee puntgave assists bereidde hij de 1-0 van Van der Vaart en de 2-0 van Van Persie voor. “Ik ben blij dat ik daar m’n steentje aan heb kunnen bijdragen. Maar dinsdag wachten de Roemenen alweer. We zijn nog lang geen groepswinnaar.” Een aantal Roemeense journalisten vroeg nog of Oranje gewaarschuwd is omdat Steaua Boekarest onlangs op pijnlijke wijze Ajax uit de Europa League knikkerde. “Nee hoor”, antwoordde Janmaat. “Steaua speelt anders dan Roemenie. Ik ken ook weinig Roemeense spelers. Ja, Mutu, die ken ik wel”, besloot Janmaat met een knipoog.