Binnenland

13-jarig voetballertje kapot getrapt omdat hij scoorde

25-03-2013 09:56

Opnieuw een weekend vol grof geweld op de vele amateurvoetbalvelden in Nederland. In Zeist liep de 13-jarige Sam een dubbele beenbreuk op nadat hij door een tegenstander in elkaar was getrapt. Reden: de tegenstander kon het niet hebben dat er door het slachtoffer was gescoord. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Sam voetbalt in de C’tjes van het Utrechtse Hercules. Tijdens een wedstrijd tegen de C’tjes van Saestum ging het mis.

Nadat Sam een winnende goal had gescoord werd hij door een tegenstander van achteren onderuit getrapt.

In het ziekenhuis bleek Sam een dubbele beenbreuk te hebben opgelopen.

Volgens de vader van Sam toonden de begeleiders van Saestum maar weinig begrip en medewerking maar dit wordt door het bestuur van Saestum ontkend.

Sam zal aangifte doen van zware mishandeling.

Scheidsrechter in elkaar geslagen

Ook op andere voetbalvelden was het weer raak. In Den Haag werd een scheidsrechter in elkaar geslagen door ouders van voetballertjes. Na een akkefietje stormde een groep agressieve ouders het veld op om de scheidsrechter in elkaar te slaan. Op deze wijze kon het goede voorbeeld aan hun kinderen worden gegeven.

In Amsterdam-Zuidoost moest een wedstrijd worden gestaakt omdat complete groepen voetballers en supporters met elkaar op de vuist gingen. Een van de agressors was de leider van een van de voetbalteams.

In Apeldoorn werden twee minderjarige voetballers gearresteerd nadat ze een 19-jarige medespeler in elkaar hadden getrapt.

‘Respect!’

Al deze zaken zijn gemeld bij de KNVB die er, zoals gebruikelijk is, weinig meer mee zal doen dan ‘schande!’ roepen. Mogelijk zal de KNVB oproepen tot ‘meer respect’ op het voetbalveld en bijvoorbeeld scheidsrechters ontslaan die op Facebook kwetsende dingen zeggen. Onze tip: nog een meldpunt!